Dansens underbara kraft - En unik danskurs

Corazonab, i Borås
Längd
6 dagar
Pris
9 750 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 dagar
Pris
9 750 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 9 750 SEK / person

Kursbeskrivning

Dansens underbara kraft

Dansens underbara kraft

Välkommen till en kurs i dans, rörelse, kropps- och självkännedom

Den här kursen är till för dig som älskar dans och rörelse och som vill utveckla dig själv och få ny inspiration. Liksom för dig som går med en längtan efter att dansa och på ett underbart sätt vill komma i djupare kontakt med din egen kropp. Den är även till för dig som arbetar med människor, rörelse eller skapande och som vill få fler bra verktyg att använda dig av. 

Under sex träffar kommer du att få utforska dans och rörelse på flera olika sätt och i olika övningar. Du kommer också att få verktyg, inspiration och kunskap om hur du kan använda dans och rörelse som en utvecklande kraft både för dig själv och för andra. Du kommer att få erfara att dansen kan vara både terapeutisk, läkande, skapande, kreativ och fylld av glädje. Kursen kommer att bestå av både dans, rörelse och olika övningar, liksom av utvecklande samtal som fördjupar processen och lärandet.

Olika dansstilar och teman kommer att vara utgångspunkten för varje träff. Vi kommer även att använda verktyg från bildterapin och yogan för att förstärka och fördjupa upplevelsen, kunskapen och förståelsen ytterligare. En röd tråd genom hela kursen är ett fokus på kroppskännedom och självkännedom genom dansglädje. Du kommer att upptäcka att du både kan väcka upp, balansera, skapa läkning, glädje och frigörelse i din kropp med hjälp av dansen. Flera olika musik- och dansstilar, som stimulerar olika känslor och områden i kroppen, kommer att användas.

Kursinnehåll

Kursen består av sex heldagar fördelade över ett halvår. Varje träff har sitt egna tema som kommer att dansas, upplevas och processas. Varje träff har också en särskild gästlärare som är en riktig inspirationskälla inom sin dansstil. Läs mer om alla instruktörerna längre ner på sidan.

Träff 1 – Fötterna på jorden
2 november 2024

Genom Basal Kroppskännedom och Frigörande dans kommer vi att jobba med stabilitet, balans och förankring. Rötterna ger sedan vingar i dansen och öppnar upp våra sinnen, vår glädje och vår närvaro. Gästlärare: Malin Odenhall

Träff 2 – Dansglädje
14 december 2024

Här ligger fokus på frigörelse och dansglädje. Nu ska våra höfter få vakna till liv och uttrycka sig. Till latinamerikanska rytmer ska vi dansa Zumba och skaka loss till Intense Booty. Nu ska vi leva ut och ha riktigt roligt. Gästlärare: Zully Dinegro

Träff 3 – Lyssna till din röst
11 januari 2025

För att hitta rösten och sången så behöver man jobba med hela kroppen och även med sin andning. Under träffen kommer vi att undersöka hur våran kropp arbetar vid andning, tal och sång. Genom rytmikmetoden kommer vi även att närma oss musiken och sången genom dans och rörelse. Gästlärare: Charlotte Brorsson Trell

Träff 4 – Din inre kraft
15 februari 2025

Nu ska vi utforska den argentinska tangon. Tangon handlar om kommunikation, fullständig närvaro och att lyssna. Den är en fin balans mellan känslighet och självsäkerhet, anknytning och flyktighet. Den är också en underbar dialog för alla de känslor som vi inte har ord för. Gästlärare: Julián Castro

Träff 5 – Låt rytmerna visa vägen
15 mars 2025

Under den här träffen ska vi utforska och dansa till flera olika rytmer såsom jazz, street och slutligen pop. Olika dynamik, känslor och tempon kommer att fylla danssalen. Gästlärare: Anastasia Stojakovic

Träff 6 – Cirkeln sluts
26 april 2025

Genom meditation, yoga och yogadans kommer vi nu att hitta stillheten inom oss. Vi kommer också att sammanfatta och se på de processer som ägt rum under kursen. Som avslutning kommer vi att dansa härlig indisk Bollywood. Gästlärare: Mikael Modin och Dhvani Patel

Upplägg 

Tiderna för kursen är lördagar kl 10:00 -18:00

Våra grupper är på max 10 personer.

Kurslokalen ligger i centrala Borås med gångavstånd från Centralstationen. Adress: Torggatan 38.

Lunch, fika och allt material ingår i kurspriset. Räntefri delbetalning är möjlig.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 november, 2024

  • Kurs
  • Borås

Målgrupp

Kursen är för vuxna. Du behöver inte vara duktig på att dansa för att delta. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna att få upptäcka dansens underbara kraft!🌞

Video

Kursintyg

Diplom utdelas vid sista kurstillfället.

Kursledare

Åtta fantastiska instruktörer kommer med sina unika kompetenser att göra denna kurs till något alldeles speciellt. Här kommer en presentation av hela gänget:

Malin Odenhall är fysioterapeut och ledare i frigörande dans. I sitt arbete använder hon dans och Basal kroppskännedom som en väg att fördjupa kontakten med kropp och själ.

Charlotte Brorsson Trell är rytmiklärare, sångpedagog, kördirigent och sångerska. Förutom att jobba med att hålla i flera körer, undervisa i sång och piano så tar Charlotte även initiativ till olika kulturprojekt i Borås.

Dhvani Patel, lärde sig Bollywood i bland annat Indien. Hon håller i flera olika dansklasser på Studio Danza, men arbetar främst som koreograf till indiska bröllop.

Zully Dinegro arbetar som process-stödjare samt som integrationsmentor i ett projekt som handlar om dans för kvinnor i utsatta områden. Zully är utbildad zumbainstruktör och har kört klasser under 12 års tid.

Julián Castro har nästa två decenniers erfarenhet av dans. Han leder en av Nordens mest populära argentinska tangoskolor och har arbetat internationellt med flera kända dansare.

Fredrika Lundqvist är kursansvarig och initiativtagare till kursen. Fredrika är pedagog, handledare och bildterapeut. Hon har dansat i hela sitt liv och tävlat i jitterbug som ung.

Mikael Modin är yogainstruktör sedan 20 år tillbaka inom flera olika yogaformer. Han är utbildad och praktiserar hos flera erkända lärare som lärt sig från Sri K Pattabhi Jois i Mysore, Indien.

Anastasia Stojakovic, har gått en 3-årig dansskola och har undervisat i flera olika dansstilar såsom jazz, street, pop och zumba, under närmare 12 års tid. Anastasia studerar nu till personalvetare.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Dansens underbara kraft - En unik danskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Corazonab
Torggatan 38
503 34 Borås

Corazonab

Corazon har kurser i bildterapi, yoga, personlig utveckling, dans, ledarskap samt kost och hälsa. Vi vänder oss till dig som tycker om kreativitet, rörelseglädje och inre utveckling. Hos oss får du möta dig själv och andra på ett lite djupare...

Läs mer och visa alla kurser med Corazonab

Highlights