Coaching - Diplomerad Coach

CoachMastery
Kursinformation
Distans, Malmö
8 dagar
41 250 SEK inkl. moms
Kommande starter
Malmö
2023-08-23  
41 250 SEK
2023-11-08  
41 250 SEK
Distans
Kontakta oss för mer information  

Kursbeskrivning

Coaching och det coachande förhållningssättet - Grundutbildning

Diplomerad coach är vår grundutbildning i professionell coaching och det coachande förhållningssättet.

Diplomerad coach är det första steget för dig som vill certifiera dig som professionell coach hos ICF (International Coach Federation). Utbildningen är också första steget för dig som vill arbeta utifrån ett coachande förhållningssätt och med ett coachande ledarskap.

Utbildningen ger dig en grundlig kunskap i ICF:scoachfundament och 8 kärnkompetenser. Du får kunskaper, metoder och verktyg från discipliner som NLP (Neuro Lingvistisk Programmering), Neuro Ledarskap, Transformerande Coaching (Transformational Presence in Leadership & Coaching) och Coachande Handledning (Coaching Supervision).

Andragogik (lärande för vuxna), coachande förhållningssätt och upplevelsebaserat lärande baserat på bl. a AGES-metoden (David Rock m fl.) löper som en röd tråd genom utbildningen. Likaså vårt motto: ”Please Be Gentle, I´m Still Learning” (Robbie Williams).

I varje del i utbildningen får du teori, tekniker, verktyg, möjlighet att träna coaching, reflektera och diskutera. Allt för att ditt lärande ska vara inspirerande, värdeskapande och lustfyllt. Detta baseras bl. a på olika lärstilar (Howard Gardner m fl.).

I alla våra utbildningar stärks och förankras din läroprocess med individuella mentortimmar. I den här utbildningen med 10 timmar mentorcoaching. I mentorcoachingen ingår att bli coachad av sin mentorcoach, som är en av våra erfarna certifierade coacher (som har minst PCC-certifiering), träna att coacha sin mentorcoach och få feedforward, coachande handledning på ditt klientarbete på de klienter som du tränar coaching på samt att få feedforward på röstinspelningar som du gör när du tränar coaching. Detta är ett gediget och effektivt sätt att lära coaching och en förberedelse för dig som vill söka certifiering hos ICF.

Målgrupp

För dig som är intresserad av coaching och som vill utbilda dig till professionell Coach och/eller vill lära dig coachigens gedigna grunder för att använda i ditt ledarskap.

Kursinnehåll och upplägg

Deltagaren får

  • Diplom i professionell coaching hos ett ICF (International Coach Federation) ackrediterat coachutbildningsföretag
  • Ett effektivt ledar- och samtalsverktyg
  • Kunskap i en dynamisk kommunikationsmetod, process- och systemförståelse.
  • En utvecklad och stärkt självmedvetenhet och inre ledarskap
  • Mer tillgång till sina drivkrafter och sin potential
  • Kursmaterial och boken ”Coachande Handledning – en metodbok för ledarutveckling och professionellt klientarbete” av Ann Kellheim & Britt Weide
  • 10 mentorcoachtimmar (värde 25 000)
  • 64 certifieringstimmar (CCEU-poäng) hos ICF, lärarledda lektioner
  • Utbildningen är på svenska

Organisationen får

En medarbetare som behärskar ett coachande förhållningssätt och kan använda ett coachande ledarskap. Kunskaper i gruppcoaching. En kompetensutveckling hos en medarbetare till en certifiering till professionell coach. Coachkunskap, process- och systemförståelse. En medarbetare med ett fördjupat lyssnande, med tydligare kommunikation och med verktyg för att leda mot mål samt engagera och motivera medarbetare genom att väcka deras förmåga att ta ansvar.

Kursupplägg

STEG 1: Grunderna i professionell coaching, ICF: s Fundament, Etiska regler och 8 kärnkompetenser (3 dagar).

STEG 2: Metoder och verktyg bl a NLP och Transformerande Coaching (2 dagar).

STEG 3: Du som professionell coach och/eller coachande ledare och ditt klientarbete – Coachande Handledning
(2 dagar).

STEG 4: Diplomering, integrering och fördjupning av din coachförmåga (1 dag).

Kostnader

Pris

33 000 exkl moms.

Avbokningsvillkor

Vid avbokning senare än 4 veckor före utbildningens start debiteras 50 % av totalt pris. Vid avbokning senare än 2 veckor före utbildningens start debiteras 75% av totalt pris. Vid sjukdom går det bra att boka om sig till en senare utbildning (inom 2 år). 

Kursledare

Britt Weide (MCC), Camilla Jalkell Lindberg (PCC), Ann Kellheim (MCC) och Anette Rehnström (PCC)

Ann är en trygg, äkta, intuitiv och inkännande coach som brinner för att du som kursdeltagare och kursdeltagare ska hitta, acceptera och vara den du inners inne är. Ann har lång erfarenhet av att stötta människor i just dessa frågor. Ann är en mycket uppskattad utbildare som inspirerar, utmanar och delar med sig av bred och djup kunskap inom coaching, beteendevenskap, högsensitivitet och HR-erfarenhet.

Anette(Nettan) är vår nyfikna, pigga och inspirerande coach och utbildare. Med kraft, lekfullhet, stor förståelse och empati coachar hon sina klienter till att växa, utvecklas och nå sina egna framgångar. Nettan är vår NLP-specialist och NLP-trainer som med sin passion och vassa verktyg inspirerar och förflyttar både klienter och deltagare. Hon har i nuläget en PCC men är på väg till en MCC.

Camilla har arbetat med coaching sedan 2007. Hon en trygg, lugn och strukturerad coach som skapar en tillåtande miljö där hennes klienter kan vara äkta samtidigt som hon utmanar med sin milda bestämdhet. Med egen ledarerfarenhet och många års erfarenhet av att arbeta med chefer och ledare, är Camilla också en uppskattad coach för ledare och executives. Camilla har bott i flera länder och arbetat i internationella miljöer under många år. Hon har idag en PCC certifiering men blir kort klar med sin MCC. 

Britt är vår mest erfarna coach. Hon har varit coach sedan 2005 och redan från början månat om och utvecklat både sin egen kompetens såväl som professionen coaching genom att varit med i ICF Sveriges styrelse och Etiska Råd. Hon har en MCC sedan 2013 och har coachat och utbildat över 1000 personer. Britt är uppskattad för sin ambitiösa, stabila och kraftfulla energi som hon balanserar med värme och klokskap.

Intresseanmälan

Intresserad av Coaching - Diplomerad Coach och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

CoachMastery

Välkomna till coachutbildningsföretaget CoachMastery!

Med lång erfarenhet av att utbilda professionella coacher är vi det företag i Sverige som har fokus på att vara väldigt nära våra deltagare. Detta märker du genom att vi alltid har mindre grupper med flexibilitet att anpassa oss efter...


Läs mer och visa alla kurser med CoachMastery

Kontaktuppgifter till CoachMastery

CoachMastery

Fersensväg 3a
211 42 Malmö

Tel: 0708-451939

Recensioner
Bli den första att recensera Coaching - Diplomerad Coach!
Intresseanmälan

För att få mer information om Coaching - Diplomerad Coach, fyll i följande uppgifter: