Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs med Bob Hansson och Tove Folkesson

Capellagården
Kursinformation
Plats: Öland
Längd: 5-11 augusti 2018
Startdatum: 2018-08-05
Pris: 3 950 SEK
Arrangör: Capellagården plus
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Skrivarkurs med Bob Hansson och Tove Folkesson

Att skriva poesi är bra, men att uppleva den är ännu bättre. Kursen är inte bara till för ditt huvud, utan också för din själ. Kursen kommer innehålla fri­görande små övningar för att spärrar ska halkas förbi och ersättas med glädje. Vi gör korta meditationer, både guidade och fysiska. Att skriva sann text kan handla om att utmana sin trygghetszon, och det kommer vi även att försöka göra rent fysiskt. På morgnarna får ni också möjlighet att göra yoga.

Bob Hansson

Vi kommer att fokusera på text både ur ett rent literärta perspektiv, men också utforska det som ett instrument för självutveckling. Alen Ginsberg sa; för att skriva fritt, måste du leva fritt. Det är dock inte något vi räknar med att kunna göra ens efter den här veckan. Men kanske ett litet steg däråt? Ambitionen är att dina texter och ditt skrivande kommer mötas på just det stadium det befinner sig, så oavsett om du skrivit tio år eller sju dagar så har du precis lika stor förutsättning för att bli inspirerad och möjligen en smula klokare. Eller oklokare, om det nu är det som behövs.

Hur veckan kommer bli, vet vi ju inte förrän efteråt, men det här är en ­kvalificerad gissning. Det viktigaste är att vi inte kommer hit för att prestera. ­­Er uppgift är inte att vara duktiga kursdeltagare eller geniala författare. Vi är inte där för att lyckas, utan för att undersöka. Vår uppgift är att skriva text, inte bra text. Förhoppningsvis kommer meditationerna hjälpa oss att glömma bort vår inre ”idol-jury”.

Du är välkommen i all din storhet och i all din bräcklighet. Med alla dina ord, med alla dina tystnader, med all din lust och all din tvekan.

Först och främst kommer vi skriva och läsa varandras texter. Det kommer handla både om att skriva texter framföra dem. Både poesi och prosa är ­välkommet. Och allt där emellan.

Kursledare

Bob Hansson och Tove Folkesson

Kostnader

3900:- plus kost och logi

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs med Bob Hansson och Tove Folkesson.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Capellagården

capellagarden_kursgard

Capellagården

Sommarkurser och hantverksutbildningar inom trä, textil, keramik, målning, trädgård med mera. På Capellagården går praktisk kunskap, konstnärlig träning och berikande gemenskap hand i hand. Capella ligger i Vickleby på södra Öland, en by vid kanten av Stora Alvaret. Här får du arbeta...


Läs mer och visa alla kurser med Capellagården

Kontaktuppgifter till Capellagården

Capellagården

Vickleby
380 62 Mörbylånga