Visa kurser.se som: Mobil

Keramik - Drejning

Capellagården
Kursinformation
Öland
7-20 juli 2019
2019-07-07
Sista anmälan: 2019-03-14
4 900 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

dreja 3Keramik - Dreja

Välkommen till två veckor keramik på Capellagården, en keramikkurs med med betoning på drejad bruksvara. Jag tänker att vi övar på bruksvaror, saker att använda i hemmet, tallrikar, muggar skålar, kannor... Vi glaserar med klassiska stengodsglasyrer, celadon, chun, oxblod, tenmuko och vedaskaglasyrer och bränner sedan godset i en s.k. reduktionsbränning i en gasoldriven keramikugn. Saker att tänka på: Lämpliga kläder för keramikarbete, alltså kläder som tål lite lera. Ett bra förkläde är väldigt bra att ha och du som har jobbat lite med keramik har kanske också några personliga verktyg att ta med. Här finns också verktyg för er som inga har. Välkommen till Sommardrej på Capella.

Kursledare

Kennet Williamsson

är krukmakare och skulptör sedan 50 år tillbaka. Han arbetat huvudsakligen med det keramiska materialet och hans spektrum av uttryck är allt från bruksvara, skulpturer, efemära verk och offentliga utsmyckningar. Kennet har arbetat som lärare på Konstfack i Stockholm, HDK i Göteborg och sedan 10 år tillbaka på keramikutbildningen på Capellagården. Han har ställt ut sina arbeten över större av världen. Han fick prins Eugens medalj för konstnärlig gärning 2006 och har statlig konstnärslön 1992.

Kostnader

4900 kr + kost och logi

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik - Drejning.

Capellagården

capellagarden_kursgard

Capellagården

Sommarkurser och hantverksutbildningar inom trä, textil, keramik, målning, trädgård med mera. På Capellagården går praktisk kunskap, konstnärlig träning och berikande gemenskap hand i hand. Capella ligger i Vickleby på södra Öland, en by vid kanten av Stora Alvaret. Här får du arbeta...


Läs mer och visa alla kurser med Capellagården

Kontaktuppgifter till Capellagården

Capellagården

Vickleby
380 62 Mörbylånga

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik - Drejning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner
Läs recensioner