Kurser i möbelsnickeri, träslöjd och trähantverk

Har du tummen mitt i handen?

Gå en kurs i trähantverk och lär dig använda handverktyg och gamla metoder såväl som maskiner, modern teknik och ytbehandling. Det finns snickerikurser för alla nivåer och ändamål, såsom kurser i möbelsnickeri, möbeltapetsering och möbelrenovering.
Visar 1-20 av 63 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 63 träffar
1
2
3
4

Mer om kurser i trähantverk

Har du ett intresse för att skapa, göra om och förbättra möbler? Här nedan kan du läsa mer om kurser inom trähantverket. När du har fått en inblick i de olika begreppen och vad en kurs möbelsnickeri, möbeltapetsering och möbelrenovering innebär kan du söka i listan ovan för att välja en kurs som passar dig. Du har även möjligheten att skicka intresseanmälan till de olika kursarrangörerna för att få mer information om en kurs.

Möbelsnickeri

En kurs i möbelsnickeri kan gå från att man gör en ritning till att skapa en färdig möbel. Möbelsnickeri kan även handla om att ta tillvara på eller göra om gamla möbler. Du får lära dig att använda rätt typ av trä, konstruering och formgivning samt hur du använder verktyg och maskiner. Tillverkningsprocessen i möbelsnickeri är ofta det roligaste och under kursens gång får du skapa något du kan ha nytta av i hemmet. Även delar av finsnickeri förekommer under kurserna och det är viktigt att man har tålamod till att pilla länge med samma sak. Moment som ingår under en kurs i möbelsnickeri kan vara allt från att välja ut rätt virke, såga upp och hyvla bitarna, till att lägga det sista lagret lack på träytan. Under handledning av en lärare får du möjligheten att arbeta med dina egna möbelprojekt och få kunskaper som du har nytta av när du snickrar på egen hand.

Att tälja

Lär dig tälja med både kniv och yxa på en kurs. Arbeta med trä och skapa fina hantverk som kan användas där hemma. Se alla kurser här.

Snickerikurs

Är du intresserad av att lära dig snickra finns det många snickerikurser för nybörjare eller för mer avancerade hobbysnickare.

Möbeltapetsering / möbelomklädnad

En kurs i möbeltapetsering, eller möbelomklädnad, handlar om att lära sig tekniken för hur du klär om en möbel. Utöver den tekniska delen och själva omklädnaden får du en god inblick i tyger, färger, och hjälpredskap. Om du inte redan har känsla för färg och form så kommer du få det under kurs i möbeltapetsering. En kurs i möbeltapetsering går till exempel igenom olika tillvägagångssätt för tekniker som kullerstoppning, planstoppning, kantstoppning och bandlimning . Ofta får du arbeta självständigt med din möbel samtidigt som du handleds av en erfaren lärare.

Möbelrenovering / möbelrestaurering

Möbelrestaurering är ett ord som används när man reparera, renoverar eller konserverar gamla möbler. Till en kurs i möbelrenovering är du välkommen att ta med en egen möbel som du håller varmt om hjärtat. Du får lära dig hur du kan bevara möbelns form, tyg och yta utan att göra allt för stora förändringar.  En kurs i möbelrenovering innehåller ofta inslag av möbelsnickeri då gamla möbler ofta behöver stabiliseras.  De olika momenten kan vara snickeri, limning och ytbehandling. Målet är att din möbel ska återfå sitt ursprungliga utseende och känsla.  Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att jobba vidare med andra möbler på egen hand. För att ge dina möbler ytterligare nytt liv kan du komplettera med en kurs i möbelmålning.

Jämför kurser