Visa kurser.se som: Mobil

Italiensk matlagning – färsk pasta som i Italien (på plats eller online)

BuonAppetito.se
Kursinformation
Distans, Stockholm
3 timmar
490 - 1 090 SEK inkl. moms
Kommande starter
Stockholm
Kontakta oss för datum  
1 090 SEK
Distans
Kontakta oss för datum  
490 SEK

Kursbeskrivning

Färsk pasta som i Italien (på plats eller online)

Här får du chansen att göra den bästa italienska äggpastan på traditionellt manér! Ägg och mjöl är allt som behövs. Och några italienska trick förstås… På vår kurs får du lära dig alla viktiga små detaljer som leder fram till den klassiska italienska måltiden – pasta fresca!

Om kursen
På den matlagningskursen Färsk pasta som i Italien, kommer du att lära dig hur man gör färsk pasta som på en söndag i Italien, fast hemma i ditt eget kök.

Tillsammans gör vi pasta enligt grundreceptet till klassik pastadeg, och sedan kavlar vi degen till olika pastasorter – från tagliatelle till fyllda pastakuddar. Vi lagar även fyllningen till pastakuddarna, och såser som passar till pastan – från pesto till arrabbiata, enligt säsongen.

Menyn är anpassad för olika allergier/matpreferenser, men meddela gärna i förväg.

§

Hur går kursen till (i vår lokal)?
Vi träffas i våra härliga lokaler, och startar kursen med en aperitivo med lite tilltugg och något att dricka som deltagarna själva tar med.

Sedan fortsätter vi med en presentation av deltagarna och av recept, ingredienser samt matlagningsteknik.

Vi gör i ordning och formar degen till olika pastasorter, gör fyllningen samt olika såser som passar till olika pastasorter, och går genom alla moment. Vi kommer att dela med oss av alla tips och hemligheter bakom den perfekta pastadegen, hur ska den kavlas, och vilken fyllning och vilka såser som passar bäst.

Alla är med och lagar mat, och när det är klart är det naturligtvis dags att äta tillsammans och att prata om Italien!

Tutti a tavola e … Buon Appetito!

§

Hur går kursen till (online)?
Vi skickar en inbjudan med detaljerade instruktioner via mail vid bokningen. När det är dags ses vi online via Zoom och sänder live under 1,5 timme med härlig pastaglädje. Därefter stänger vi av datorerna och avnjuter det fantastiska resultatet, i era kök med nära och kära eller med dig själv för att skämma bort dig lite i vardagen.

Vi startar kursen med en liten presentation av deltagarna och av recept, ingredienser samt matlagningsteknik.

Vi gör i ordning och formar degen till olika pastasorter, gör fyllningen samt olika såser som passar till olika pastasorter, och går genom alla moment. Vi kommer att dela med oss av alla tips och hemligheter bakom den perfekta pastadegen, hur ska den kavlas, och vilken fyllning och vilka såser som passar bäst.

Kursen kräver en del förberedelser enligt våra instruktioner som vi mejlar till er vid bokningen, men det krävs inga förkunskaper.

Vuxna samt barn i alla åldrar är välkomna!

Detta ingår i kursen (på plats):

Priset är per person inkl. moms och i kursprogrammet ingår:

 • Matlagningskurs 3h
 • Tilltugg
 • Råvaror
 • Middagen som vi har lagat
 • Lokalhyra och städning
 • Recept på allt vi lagar
 • Vinrekommendationer
 • Lån av förkläde
 • Kaffe och te
 • 10 procent rabatt på din nästa kurs med BuonAppetito.se

§


Detta ingår i kursen (online):

Priset är per person inkl. moms. Vill du laga mat med flera i hushållet? Lägg till extra deltagare som är med via samma länk för 190 kr inkl. moms. Barn upp till 13 år är gratis.

I kursprogrammet ingår:

 • 1,5 h Pastakurs online med Live-sändning. Vi bakar olika pastasorter, fyllningar och såser, digitalt, från vårt kök till era hem med italiensk matglädje.
 • Instruktioner till förberedelser.
 • Vi är närvarande och medverkar via chat, under och före kursen, och hjälper till med inköp, tipsar, stöttar och skapar italiensk atmosfär.
 • Lista på kökstillbehör som behövs.
 • Recept på allt vi lagar.
 • Detaljerad inköpslista med tips på produkter som finns i vanliga butiker. Vill ni lägga till vår matkasse med nästan alla ingredienser (och mycket mer) av bästa kvalitet som du behöver för kursen? Kontakta oss.
 • Tips på Aperitivo-tilltugg som man kan köpa och komponera själv när man börjar förbereda i köket inför kursen. Vill du istället du lägga till BuonAppetitos Aperitivo-box med allt du behöver? Kontakta oss. 
 • Testkörning och teknisk genomgång i förväg, om det önskas.
 • Vinrekommendationer som passar till menyn.
 • 10 % rabatt till din nästa kurs 

Vill du köpa kursen som present till någon du älskar?  Lägg till en Presentbox med italienska delikatesser (kontakta oss). 

Nyfiken? Börja med en intresseanmälan!

Video

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Italiensk matlagning – färsk pasta som i Italien (på plats eller online).

BuonAppetito.se

Italiensk matlagning

Att laga mat är en kärlekshandling – man lagar mat till sig själv och till nära och kära varje dag! Mina recept har en konstant koppling till min familjs tradition, och eftersom min familj kommer från olika delar av Italien...


Läs mer och visa alla kurser med BuonAppetito.se

Kontaktuppgifter till BuonAppetito.se

BuonAppetito.se

Gjörwellsgatan 45
112 60 Stockholm

Tel: 070 281 46 91
Mobil 070 281 46 91
www.buonappetito.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Italiensk matlagning – färsk pasta som i Italien (på plats eller online)!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Italiensk matlagning – färsk pasta som i Italien (på plats eller online), fyll i följande uppgifter: