Visa kurser.se som: Mobil

Musikalisk teaterimprovisation

Borås Improvisationsteater
Kursinformation
Plats: Borås
Längd: 2 dagar
Pris: 1 250 SEK
Gå vidare till: Kursens hemsida

Kursbeskrivning

lördag-söndag 10-16

Under två dagar undersöker vi sång, rörelse och musik med teaterimprovisationens olika metoder. Prestigelöst och lustfyllt skapar vi låtar i nuet i en mängd olika genrer och uttryck.

Du behöver inte ha erfarenhet av varken sång eller teater, bara en längtan efter att få vara kreativ och spontan i nuet.

Vi lämnar krav och prestation och tar oss in i det lekfulla nuet med hjälp av improvisationsteaterövningar och med Tomas Edelgårds pianoackompanjemang sjunger vi sånger som aldrig funnits förut.

I vissa kretsar kallas teaterimprovisationsformen för musikalimpro, men vi har valt att kalla kursen för musikalisk teaterimprovisation. Men andemeningen är densamma, sjung för full hals och släpp musikaliteten och fantasin fri!

Det bjuds även på hembakt och kaffe i pausen :-)

Målgrupp

För alla som vill uttrycka sig med musik och med kroppen. Ålder 19+.

Kostnader

1250:- per person. Samt lunch, fika bjuder vi på.

Kursledare

Tomas Edelgård och Henrik Virta är är utbildade på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Tomas Edelgård är frilansande musiker och pianist, driver även barnmusikgruppen Longkalsong. 

Sedan 1996 har Henrik Virta varit medlem, kursledare och medkreatör i Sångensemblen Amanda. Merparten av verksamheten består av teaterundervisning men Henrik ägnar sig också åt teaterimprovisation(BITE, Primalimpro, Fria Grupper), skådespeleri och musik i olika sammanhang. Henrik Virta har studerat musik, teater och litteratur vid Göteborgs och Stockholms universitet, även hos en mängd olika teaterimprovisationslärare, både svenska och internationella. Henrik är legitimerad teater-, musik- och svensklärare och har undervisat i scenisk kommunikation i Sångensemblen Amandas regi samt teater och musik sedan 1998.

Nu introducerar Henrik också kursverksamhet på Borås Improvisationsteater som är belägen i Bäckängsgymnasiets lokaler i Borås och håller även kurser i improvisationsteater på Improverket på Kvartersscenen 2lång i Göteborg. 

Henrik arbetar också dagtid på estetiska programmet i Borås där den huvudsakliga uppgiften är teaterundervisning, men jag undervisar även i svenska, musik, Film och TV-kunskap.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Musikalisk teaterimprovisation.

Borås Improvisationsteater

Skratta dig till teaterimprovisatör - teaterkurser hos Borås Improvisationsteater

Skratta dig fri med BITE!!!”Som mindfullness men man skrattar hela tiden.” Borås Improvisationsteater är en kursverksamhet för i första hand improviserad teater. Men också andra sceniskt relaterade uttryck som musikalisk kommunikation, manusförfattande och skådespeleri. Främst arbetar vi med lek och...


Läs mer och visa alla kurser med Borås Improvisationsteater

Kontaktuppgifter till Borås Improvisationsteater

Borås Improvisationsteater

Bäckängsgymnasiet
Schélegatan 7
504 56 Borås

Tel: 0708-810579
www.scenrummet.se

Intresseanmälan

För att få mer information om Musikalisk teaterimprovisation, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Musikalisk teaterimprovisation!

Arrangörsrecensioner
          (5,0)
Baseras på 1 recensioner
Läs recensioner