Visa kurser.se som: Mobil

Stockholm förr och nu

Birkagården
Kursinformation
Stockholm
12 tillfällen
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Stockholm förr och nu

Sedan 1252 har Stockholm varit en stad i ständig - och spännande - förvandling. Under medeltiden möttes besökarna av ett gytter av trähus med gröna tak där det ofta gick getter och betade. Men snart skulle Stockholms härskare se till att staden fick ett mera ståndsmässigt utseende i form av raka gator och ståtliga palats. Och Stockholm växer hela tiden. Det som i början var “själva staden” dvs Gamla Stan, breder nu ut sig på malmarna och öarna. Staden formas dels av dess geografiska förutsättningar dels av politiska beslut. Det betyder att du får följa den här utvecklingen av Stockholm genom alla sekel.

Du får ett rikligt bildmaterial, föreläsningar och våra studiebesök och vandringar är anpassade till kursens innehåll. Du kommer helt enkelt att lära känna din stad ur nya perspektiv och du kommer att betrakta den med nya ögon. Under vårterminen startar vi med tidigt 1910-tal för att fortsätta fram till våra dagar, medan höstterminen behandlar Stockholm från dess grundande till 1800-talets slut.

Den här kursen är en orientering i Stockholms historia, arkitektur, konst och sociala liv och utveckling. Teori varvas med museibesök och vandringar i Stockholm. Entréavgift till museer eller liknande ingår inte i kursavgiften. Både Karin och Roseanna är verksamma som auktoriserade Stockholmsguider sedan många år.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Tid

Onsdagar 12.00 - 13.30

Kursledare

Karin Canato Källgren och Roseanna Wallinder

Karin är verksam som auktoriserad Stockholmsguide sedan många år även Roseanna är verksam som auktoriserad Stockholmsguide sedan många år.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stockholm förr och nu.

Birkagården

Kreativa kurser på Birkagården

Birkagården är en kulturell och social mötesplats med en bred verksamhet. Förskolor, fritidsklubb, kollo, lokaluthyrning och kurser är några av verksamheterna. Birkagården är politiskt och religös obunden.   Birkagården grundades i oktober 1912 av Natanel Beskow och Ebba Pauli i...


Läs mer och visa alla kurser med Birkagården

Kontaktuppgifter till Birkagården

Birkagården

Karlbergsvägen 86B
113 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stockholm förr och nu!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Stockholm förr och nu, fyll i följande uppgifter: