Visa kurser.se som: Mobil

Berghs Upgrade – Digital eventproducent

Berghs School of Communication
Kursinformation
Distans
84 timmar
56 250 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Bredda din kompetens inom området digital eventproduktion! Behovet att kunna producera och genomföra digitala event och möten har aldrig varit större än nu. På programmet Digital eventproducent gör du under 12 veckor en djupdykning i planering och genomförande av digitala event!

Om utbildningen

Behovet att kunna producera och genomföra digitala event och möten har aldrig varit större än nu. Det sker en ökning av denna typ av kommunikation både internt i ett företag och i den externa kommunikationen. Internt i organisationer spelar den en avgörande roll vid innovation, förändrings- och förankringsarbete. Eventen flyttar in i den digitala världen och sker ofta ”live” vilket ställer krav på ökad professionalitet. Utbildningen Digital eventproducent innehåller integrerad kunskap att planera och genomföra digitala event och möten. Arbetsmarknaden för en Digital eventproducent blir bredare när företag förstår affärsnyttan av att själva skapa digitala event och möten.

Programmet innehåller följande kurser:
  • Grunder och förutsättningar för digital eventproduktion - Evenemangets grunder, syften och egenskaper. Framtidens fyra evenemangtyper. Vad gör en digital eventproducent på dagarna? Så skaffar du dig förutsättningarna och förtroendet att lyckas med ett digitalt evenemang. Att sätta mål, mäta och följa upp digitala evenemang. Den digitala evenemangsproducentens fyra dokument.
  • Dramaturgi, format och interaktivitet - Vilka grundläggande berättartekniker kan vi förlita oss på? Att skapa en fungerande dramaturgi som fångar och behåller deltagarnas uppmärksamhet. Interaktivitetens 1+3 syften. Interaktiva former och format. Retoriken som får dina deltagare att gå igenom rutan. Hur ska man tänka kring moderatorer och medverkande och vilka olika krav ställer det digitala formatet på medverkande jämfört med det fysiska?
  • Praktisk produktion av digitala evenemang - Scenografi och grafisk inramning. Så påverkas upplevelsen. Spelplatser och möblering. Så skapar du berättelser med rörliga bilder. Kameror, kameravinklar och kamerarörelser och dess funktion. Det behöver du tänka på när du beställer ljud och ljus. Övergripande om teknik och olika typer av plattformar för streaming och interaktion. Smink och kläder – hur noga behöver man vara egentligen?
  • Juridiken, försäljning och summering - Vad får man och vad får man inte göra digitalt och vad kan konsekvenserna bli? Tillgänglighetsdirektiv och GDPR, det här behöver du tänka på. Så här säljer du in din idé till interna och externa beställare. Projektledning och budgetering av digitala evenemang. Summering och avslut.

Vem är utbildningen för?

Kursen riktar sig till etablerade event- och produktionsledare eller kommunikatörer med 2 års arbetslivserfarenhet inom event, reklam, marknadsföring eller kommunikations­branschen som behöver bredda sin yrkeskompetens med Digital event- och mötesproduktion.
Genom uppdaterad kompetens inom området ges du möjligheten att efter utbildningens slut kunna söka uppdrag som digital eventproducent. Du kommer också att bredda dina kontakter i branschen under utbildningens gång.

Pedagogisk modell

Berghs pedagogik är praktiskt baserad med yrkesverksamma lärare och casebaserade uppgifter att lösa individuellt eller i grupp. Pedagogiken bygger på samtalet med ett ansvar för sitt eget såväl som gruppens lärande. Vår metodik handlar om att praktiskt lösa uppdrag, presentera lösningar, få feedback och reflektera. Vissa uppgifter kan löpa parallellt och sträcka sig över flera veckor.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Berghs Upgrade – Digital eventproducent.

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication
– Utbildning och kurser inom PR, reklam och media

Berghs School of Communication erbjuder strategisk och kreativ utbildning på olika nivåer inom marknadskommunikation.  Vi har diplomutbildningar och internationella bachelorutbildningar på heltid, över 80 kurser på deltid samt anpassade utbildningar för organisationer och företag. Varje år går cirka 3000 personer...


Läs mer och visa alla kurser med Berghs School of Communication

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Berghs Upgrade – Digital eventproducent!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 134 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Berghs Upgrade – Digital eventproducent, fyll i följande uppgifter: