Visa kurser.se som: Mobil

Berghs Upgrade – Digital Copywriting

Berghs School of Communication
Kursinformation
Stockholm
168 timmar
87 500 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Bli en Digital Copywriter på 12 veckor! Lär dig de delar som mest efterfrågas på marknaden idag och skapa möjligheter för nytt jobb eller uppdrag som digital copywriter.

Om utbildningen

Copywriterns roll har förändrats och breddats mycket de senaste åren. Mycket på grund av att nya digitala kanaler har förändrat hur vi tar till oss information, fattar köpbeslut och kommunicerar. När konsumenterna hittar nya och egna vägar behöver copywritern skriva texter som når fram, träffar rätt, förklarar och hjälper mottagaren – att hitta rätt och agera.

När användarens upplevelse står i fokus krävs smart kommunikation i det stora och det lilla. Som copywriter ska du helst kunna locka med hjälp av känslor och träffande ord för att sedan visa rätt väg med hjälp av rätt tonläge och microcopy. Du behöver även kunna sätta övergripande koncept som tas ut i många olika kanaler.

Under utbildningen lär du dig bland annat metoder för att arbeta med content marketing, inbound marketing, UX-writing, sökmotoroptimering och sociala medier. Vi utforskar även copywriterns roll i en tid där video tar allt större plats. Du får kunskap som efterfrågas idag. Och ett batteri av metoder och verktyg som hjälper dig att lyckas som copywriter i olika typer av digitala projekt.

Pedagogisk modell

Den pedagogiska modellen bygger på ansvar för sitt eget så väl som gruppens lärande. Vi blandar teori med praktiska övningar, stora och små. Vissa uppgifter kan löpa parallellt och sträcka sig över flera veckor. Du träffar experter inom olika områden och skriver texter för fiktiva fall och för verkliga kunder.

Utbildningen är på heltid i 12 veckor. Den första veckan gör vi en introduktionsövning för att lära känna varandra, det nya arbetsklimatet och utbildningsmodellen som väntar. Under kursen får du prova att skriva för olika digitala kanaler och målgrupper. Du bygger även en enklare webbplats där du kan lägga arbetsprover och presentera dig för framtida arbets- eller uppdragsgivare. Vi fokuserar under utbildningens gång på din väg till nya jobb eller uppdrag.

Delkursansvariga och gäster som hör till landets främsta experter inom sina yrkesområden guidar dig genom processen.

Vem är utbildningen för?

Den här utbildningen riktar sig till dig som är eller har varit verksam som copywriter, kommunikatör eller informatör och saknar kunskap om hur digitala kanaler fungerar och hur du som digital copywriter ska handskas med dem.

Du förväntas ha goda kunskaper i skrivande. Efter utbildningens slut kommer du att kunna söka jobb som digital copywriter och du får kontakter i branschen under utbildningens gång.

Berghs Upgrade

Genom utbildningskonceptet Upgrade ger Berghs dig möjlighet att skifta karriär och utbilda dig till en ny yrkesroll baserad på befintlig kompetens - på 12 veckor.

Utbildningarna riktar sig till dig som redan har erfarenhet av att arbeta inom kommunikation och vill styra om din karriär mot ett nytt område eller en ny spetskompetens. Vid avslutad utbildning inom Berghs Upgrade finns en ny uppsättning kunskaper, erfarenheter som visar på ny kompetens direkt i ditt CV. Övrig Upgrade utbildning är Digital Design.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Berghs Upgrade – Digital Copywriting.

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication
– Utbildning och kurser inom PR, reklam och media

Berghs School of Communication erbjuder strategisk och kreativ utbildning på olika nivåer inom marknadskommunikation.  Vi har diplomutbildningar och internationella bachelorutbildningar på heltid, över 80 kurser på deltid samt anpassade utbildningar för organisationer och företag. Varje år går cirka 3000 personer...


Läs mer och visa alla kurser med Berghs School of Communication

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Berghs Upgrade – Digital Copywriting!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 134 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Berghs Upgrade – Digital Copywriting, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser