Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Berghs Upgrade – Creative Tech

Berghs School of Communication
Kursinformation
Distans
108 timmar
56 250 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Bredda din kompetens för att kunna ta rollen som Creative Tech, en yrkesroll som vuxit fram i arbetet med att designa och kommunicera en digital produkt eller tjänst. På programmet Creative Tech kommer du att under 12 veckor göra en djupdykning i den digitala världen, med teknik och design i fokus.

Om utbildningen


Denna utbildning ger dig förmågan att para ihop kreativt tänkande med teknisk kunskap för att kunna skapa morgondagens produkter, tjänster och kommunikation samt kunskaper att beställa, utföra och övervaka arbete samt samverka med närliggande yrkesroller i arbetsprocesser. En central yrkesroll som vuxit fram är Creative Tech, där du är länken mellan design, kommunikation och utvecklare.

Under utbildningen adderar du en digital förståelse. Du får metoder och verktyg för att skapa konceptuella prototyper och kommunikation för digitala produkter/tjänster samt förståelse för digitala strategier och leda teamarbete.

Utbildningen ges delvis på engelska.

Utbildningen innehåller följande kurser:
  • Berghs DEV – Berghs DEV syftar till att utveckla sin professionella roll och reflektera över sin lärprocess.
  • Creative tech – Insikt och inspiration i etablerade metoder, plattformar och processer som t ex AR, VR, Face tracking, Machine learning, Generative design, Responsive Audiovisual och HTML/CSS
  • Skapa och prototypa digital kommunikation, produkter och tjänster – Kunskap i att med hjälp av prototyping verktyget Figma kunna skapa och prototypa digital kommunikation, produkter och tjänster
  • Design thinking – Förhållningssätt, metoder och verktyg som Design thinking kan erbjuda och hur du kan använda dessa för att lösa olika typer av kommunikationsproblem.
  • Driva digitala projekt – Konkreta insikter i praktiska modeller för att driva digitala innovationsprojekt.

Pedagogisk modell

Berghs pedagogik är praktiskt baserad med yrkesverksamma lärare och casebaserade uppgifter att lösa individuellt eller i grupp. Pedagogiken bygger på samtalet med ett ansvar för sitt eget såväl som gruppens lärande. Vår metodik handlar om att praktiskt lösa uppdrag, presentera lösningar, få feedback och reflektera. Vissa uppgifter kan löpa parallellt och sträcka sig över flera veckor. Den första veckan startar med kursen Berghs DEV som ger dig verktyg att förstå sig själv, och därmed andra bättre. Att förstå sin lärandestrategi något vi jobbar med under hela utbildningen.

Vem är utbildningen för?

Vi riktar oss till yrkesverksamma designers och kommunikatörer med minst två års arbetslivserfarenhet där du förväntas ha viss förkunskap i Adobe Creative Cloud.

Genom att få strukturerade metoder och kunskap om olika verktyg ges du möjligheten att efter utbildningens slut kunna söka jobb som Creative tech, Interaktionsdesigner, Digital produkt och tjänsteutvecklare. Du kommer också att bredda dina kontakter i branschen under utbildningens gång.

Övrig information

Utbildningen är helt online genom vår onlineplattform Canvas och videoverktyget Zoom där kan lärarna genomföra föreläsningar live och säkerställa samtal i grupper i enlighet med vår pedagogik. Detta i kombination med att det finns förinspelat material och uppgifter att lösa. Varje vecka har vi två till tre schemalagda lektioner.

Berghs Upgrade

Genom utbildningskonceptet Upgrade ger Berghs dig möjlighet att skifta karriär och utbilda dig till en ny yrkesroll baserad på befintlig kompetens – på 12 veckor.

Utbildningarna riktar sig till dig som redan har erfarenhet av att arbeta inom kommunikation och vill styra om din karriär mot ett nytt område eller en ny spetskompetens. Vid avslutad utbildning inom Berghs Upgrade finns en ny uppsättning kunskaper, erfarenheter som visar på ny kompetens direkt i ditt CV.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Berghs Upgrade – Creative Tech.

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication
– Utbildning och kurser inom PR, reklam och media

Berghs School of Communication erbjuder strategisk och kreativ utbildning på olika nivåer inom marknadskommunikation.  Vi har diplomutbildningar och internationella bachelorutbildningar på heltid, över 80 kurser på deltid samt anpassade utbildningar för organisationer och företag. Varje år går cirka 3000 personer...


Läs mer och visa alla kurser med Berghs School of Communication

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Sveavägen 34
111 93 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Berghs Upgrade – Creative Tech!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 134 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser