Visa kurser.se som: Mobil

Art Director / Copywriter

Berghs School of Communication
Kursinformation
Stockholm
4 terminer
235 000 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

På Berghs Art director/Copywriter–program blir du en hantverksmästare i text eller form. Du jobbar med allt mellan bokstäver och bild, tonalitet och typografi, former och formuleringar. Vare sig du väljer att skriva eller att rita med din penna, inriktar dig på Copywriting eller Art direction – efter dina två år på utbildningen kommer du att vara en mångfacetterad kreatör som är expert på strategi, idé- och konceptutveckling.

Om utbildningen

Art Director/Copywriter är ett tvåårigt program för dig som älskar att lösa problem! Hälften av klassen kommer att kliva ut i arbetslivet som Art Directors och hälften som Copywriters. Här tränar du gemensamt dina förmågor i problemlösning och idéskapande - samtidigt som du utvecklar ditt valda hantverk och inriktning.

Som Art Director arbetar du med de visuella uttrycken medan du som Copywriter ansvarar för att sätta ord på era idéer. Rollerna liknar varandra mycket – ni jobbar tätt i team med att komma fram till vad som ska göras, för att sedan ansvara för olika delar i hur idéerna ska få mottagaren att känna något.

Under utbildningen bygger du din kreativa verktygslåda med teoretiska och praktiska kunskaper. Föreläsningar, seminarier, workshops, case och projekt varvas med varandra. Du jobbar med kreativa modeller i verklighetsnära projekt och tränas i din roll inför det kommande arbetslivet. I programmet ingår två praktikperioder där du får chansen att prova vingarna innan du lämnar boet för att flyga fritt.

Efter två år på  programmet Art Director/Copywriter har du byggt upp en vass portfolio, ett ovärderligt kontaktnät och många fina minnen från en väldigt intensiv och rolig tid. Möjliga arbetsgivare är förutom Reklambyråer, PR-byråer, produktionsbolag och inhousebyråer även marknadsavdelningar, start-ups och techbolag. Men vi vet också att kreativa människor kan hamna på helt andra ställen – möjligheterna är många!

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Art Director / Copywriter.

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication
– Utbildning och kurser inom PR, reklam och media

Berghs School of Communication erbjuder strategisk och kreativ utbildning på olika nivåer inom marknadskommunikation.  Vi har diplomutbildningar och internationella bachelorutbildningar på heltid, över 80 kurser på deltid samt anpassade utbildningar för organisationer och företag. Varje år går cirka 3000 personer...


Läs mer och visa alla kurser med Berghs School of Communication

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Sveavägen 34
111 93 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Art Director / Copywriter!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 134 recensioner.
Läs recensioner