Visa kurser.se som: Mobil

Båtägarskolans förarintygskurs

Förarintygskursen gav Ammi mersmak

kollage

När Ammi Laikmets strosade runt på båtmässan fastnade hon direkt vid Båtägarskolans monter, kort där efter bestämde hon sig för att gå deras förarintygskurs.

- Det bästa med kursen var såklart när vi fick praktisera till havs, säger Ammi.

NYammizen Till vardags jobbar Ammi på en internationell kundtjänst, men så fort tillfälle finns ger hon sig gärna ut till sjöss och åker båt tillsammans med sin bror. Drömmen är att en dag få jobba med någonting som har med båtar att göra.

Varför valde du att gå förarintygskursen?

- Den största anledningen till att jag valde just den här kursen är att den är så intensiv. Den pågår under tre dagar och är förlagd på en helg, vilket passade mig helt perfekt.

Vad lärde du dig på kursen?

- Oj, det var så mycket nytt! Men framförallt så lärde jag mig mycket om sjövett, tidigare hade jag bara åkt med i båten utan att tänka så mycket. Idag har jag lite mer koll på saker och ting och det gör självklart också att båtturen blir mer spännande.

Hur använder du de kunskaperna idag?

- När jag är ute och åker båt med min bror som också gick förarintygskursen så har jag stor glädje av det jag lärde mig på kursen.

Varför valde du just Båtägarskolan?

- Jag var på båtmässan och gick runt och kollade bland en massa olika montrar och fastande direkt för Båtägarskolans monter, jag tyckte att de hade det där lilla extra. Dessutom var de som stod i montern väldigt trevliga och hjälpsamma när jag ställde en massa frågor.

Hur gick undervisningen till?

- Vi började alltid dagen med teori och fortsatte med det under hela förmiddagen. När det var lunchdags så åt vi tillsammans allihop. Vi avslutade sedan dagen med att åka ut i vår lärare Magnus båt, det var verkligen roligt.

Vad tyckte du om lärarna?

- Jag var väldigt nöjd med lärarna, de gav ett gott intryck redan från början. Det är mycket deras förtjänst att jag är så nöjd med kursen. Det var som sagt en väldigt intensiv kurs med mycket plugg och då krävs det att man har lärare som är engagerade.

Du var med på Båtägarskolans eskadersegling i Kroatien, hur var det?

- Det var en helt underbar resa från det att vi träffades på Arlanda tills vi skiljdes åt där en vecka senare. Tyvärr hade vi så fint väder att vinden höll sig borta nästan hela veckan, men när vi väl hade vind så var det grym segling för en nybörjare som mig. Fina båtar, trevliga människor, god mat och bra anordnat. Nu längtar jag till nästa resa!

Har du någon nytta av kursen i ditt arbete?

- Tyvärr inte, men jag funderar absolut på att plugga vidare till något som har med båtar att göra, jag har ju fått så mycket inspiration nu.

Mer information
För mer information om Båtägarskolan eller deras utbildningar, gör en intresseanmälan nedan.
Läs mer om Förarintyg
Läs mer om Förarintyg, helgkurs
Läs mer om Förarintyg, kvällskurs
Läs mer om Förarintyg - intensivkurs ombord
Läs mer om Förarintyg - tjejkurs

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Båtägarskolan och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.