Musik för barn

Älskar ditt barn musik?

Genom musik kan ditt barn utveckla sin kreativitet och musikalitet. Här hittar du musikkurser för barn. Allt från sånglektioner och musikteori till att lära sig spela ett instrument tillsammans med andra barn. 
Visar 1-20 av 69 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 69 träffar
1
2
3
4

Pianolektioner för barn

Piano är kanske det instrument som lägger den bästa musikaliska grunden för ett barn. Pianolektioner finns för barn i olika åldrar, från cirka 4 år och uppåt. Undervisningen kan ske individuellt eller i grupp. Här kan du se en filtrerad sökning på pianolektioner för barn.

Gitarr för barn

Gitarr är ett populärt instrument för nybörjare som aldrig har hållit på med musik förut, och det gäller inte minst barn. Ackorden på en gitarr lägger en bra musikalisk grund för barn och gör det enklare att gå över till andra instrument. Se kurser i gitarr för barn.

Munspel och andra blåsinstrument för barn

Munspel är ett instrument som passar vuxna som barn. Det är enkelt att ta med sig och är lätt att lära. Under en munspelskurs får du lära dig hur du genom ut- och inandning skapar hela oktavens toner. En saxofonkurs passar dig som vill sluta upp i  jazz eller bli del av en orkester.   

Fiol för barn

Fiol är ett intrument som skapar stämningsfulla toner som du med fördel lär dig spela från ung ålder. Fiol passar därmed bra för både barn och ungdomar. Suzukimetoden är ett exempel på en lekfull metod som används för att lära barn spela fiol. Se alla kurser i fiol för barn.

Sånglektioner för barn

Att ta sånglektioner är ett bra sätt för barn att komma i kontakt med musiken och prova sin röst i olika element. En fördel med sång är att det inte kräver att du köper något dyrt instrument som ditt barn kanske bara använder några gånger och sedan lägger åt sida. Vem vet, det kanske bor en lite sångfågel i ditt barn som är redo för att blomma ut. Se listan med sånglektioner för barn

Barnkör

Sjung i barnkör tillsammans med andra barn. Barnen får på ett lekfullt sätt lära sig sjunga i stämmor med tillhörande rörelser. Se alla barnkörer här.

Så gör du för att gå vidare
Kurser inom musik kan variera mycket i upplägg och innehåll. Vissa musikkurser för barn är individuella, medan andra sker i grupp tillsammans med andra barn. På många av kurserna kan både barn och föräldrar närvara tillsammans. För varje kurs i listan här ovan presenteras information om innehåll, startdatum, pris o.s.v. Vill du ha ytterligare information om en specifik kurs ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan. De kommer sedan kontakta dig med vidare information.

Jämför kurser
Sånglektioner i Stockholm
Vokalkraft

Utveckla sin sångröst hos Vokalkraft i Stockholm. Här hjälper Örjan Gotensjö dig att ta din sång till nya nivåer, oavsett om du är nybörjare eller vill ha avancerad sångcoachning. 

Läs mer
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer