Visa kurser.se som: Mobil

Massera med känsla på Axelsons

Kropp och själ hör i hop

Ingrid Tell har gått flera kroppsterapikurser hos Axelsons Gymnastiska Institut. Några dagar i månaden jobbar hon på Lymfsalongen där hon ger lymfmassage, massage enligt Rosenmetoden, taktil stimulering och nu avspänningsmassage. Även inom sitt yrke som socionom och KBT-terapeut får Ingrid möjlighet att använda sina kunskaper inom kroppsterapi.

Ingrid TellIngrid Tell

Ålder: 58.
Yrke: Socionom och KBT-terapeut inom öppenvårdspsykiatrin.
Kurser Ingrid gått: Ingrid har gått flera kurser hos Axelsons, nu senast Avspänningsmassage.

Hej Ingrid, varför valde du att gå den här kursen?
Jag gillar att förkovra mig och lära mig nytt. Därför brukar jag se till att ge mig någon slags fortbildning inom kroppsterapi varje år. Det är så roligt att träffa andra kroppsterapeuter, med olika bakgrund, från hela landet och ibland även från andra länder. Jag träffade kursledaren Kirsti när hon stod i shopen under dagar då jag gått andra kurser på Axelsons. Hon verkade så mysig så när jag såg att hon nu hade en helgkurs och att det i den ingick vaggningar och skakningar i metoden, kändes det bara rätt.

Varför valde du att gå kursen hos Axelsons?
Jag har hittills varit mycket nöjd med standarden och kompetensen hos lärarna, när jag gått tidigare kurser, så det kändes som ett självklart val. En helgkurs passade bra också.

Vad hade du för förväntningar på kursen?
Få lära mig något nytt, ge mig själv en påfyllning i vardagen.

Vad har du lärt dig?
En kompletterande behandlingsmetod som jag kan erbjuda mina kunder. Vissa moment har jag redan plockat in där det passar.

Hur gick undervisningen till?
Det var suveränt när halva gruppen fick instruktioner och andra halvan (däribland en tacksam själ som jag) fick ligga på bänk och bara ta in om vi ville, eller vila. Jag valde att lyssna nyfiket. Sedan kom min “behandlare” och gjorde det hon nyss fått demonstration på av läraren. Sedan bytte vi, vi som legat på bänk fick en repetition (lite kortare) och sedan var det vår tur att ge. Fantastiskt skönt upplägg.

Lärare och assistent gick runt och coachade på ett mycket hjälpsamt och inspirerande sätt under träningspassen.

Hur var kursledaren?
Kursledaren - superpedagogisk, tydlig och klar och med stort hjärta och mycket humor. Hennes assistent var också toppen. De var så bra tillsammans.

Hur använder du de kunskaper du fick från kursen idag?
Redan provat skakningar i andra behandlingsformer när jag märkt att en arm till exempel har en hög tonus i sig, klienten har svårt att bara “ge över” en arm.

Vad var det bästa med att gå den här kursen?
Jag har fått nya kunskaper som jag kan använda, antingen i ren avspänningsmassage, jag får ytterligare ett verktyg, eller så kan jag ta vissa delar från avspänningsmassagen och plocka in i mina övriga kroppsterapier, där det kan vara till hjälp.

Jag får alltid lite extra energi och påfyllning av att lära mig nytt, en nytändning.

Vem vill du rekommendera den här kursen till och varför?
Alla egentligen, även de som inte arbetar med kroppsterapier professionellt. De som vill ge sambo, barn, barnbarn, kompisar o s v. Jag har redan inspirerat flera stycken att gå kursen.

Massagekursen överträffade mina förväntningar

Pia har ett stort intresse för massage, både att ge och att få. Kursen på Axelsons var över förväntan och fick henne att inse att hon vill ägna sig åt massage i framtiden. - Alla behöver en kort stund ibland, för att stanna upp och få slappna av.

MassagePia Toikkanen

Ålder: 41
Sysselsättning: Löneadministratör
Kurs Pia har gått: Avspänningsmassage

Axelsons – självklart val

Jag har under många år haft intresset av att massera och även själv gått på massage regelbundet. Jag ville gå kursen för att på sätt och vis få bekräftat om det är det här jag kanske ska satsa på i framtiden och så kändes det helt rätt att gå en helgkurs. Eftersom jag har läst mycket om Axelsons och även fått hem kurskataloger var det ett självklart val.

Mina förväntningar på kursen var att få en bra grund inför eventuella fortsatta kurser. Kursen i avspänningsmassage var bättre än jag förväntat mig, ja, den var över förväntan.

Massera med känsla

Under kursen lärde jag mig massage som handlar mycket om känsla. Jag har har lärt mig att och att man ska njuta av det man gör för bästa resultat. Jag har också lärt mig på att framförallt slappna av själv. Det tror jag är viktigt som massör.

Vår grupp bestod av 36 deltagare, där var och en fick välja någon att samarbeta med under kursdagarna. Vi turades om att massera varandra. Kursledarna visade övningar, ca fyra olika åt gången, från ett mycket bra och pedagogiskt kursunderlag. Därefter gick man tillbaka till sin kurskompis och utförde de övningar som kursledarna gått igenom. Därefter ca fyra nya övningar, och tillbaka till sin kurskompis för att utföra dessa. Efter ca halva dagen byter man, och då får den som tidigare fått massage gå igenom samma övningar på den andra.
Sista dagen får man utan uppehåll utföra hela massagen på kurskompisen. Tar ca 1h.
Allt detta genomförs till en avlsappnande skön musik.

Lyhörda och hjälpsamma kursledare

Kursledarna var mycket bra och professionella. Pedagogiska, lyhörda och hjälpsamma. Det var verkligen högt i tak och man kunde öppet fråga om vad som helst. Inga dumma frågor. Mycket inslag av humor gjorde kursen mer lättsam och avslappnad.

Efter kursen har jag blivit mer säker på att massagen jag utför är rätt och kan därför använda den på bland annat arbetskollegor under fikarasterna. Jag väljer då ut delar av den massagen jag lärt mig för att hinna på en kortare tid, till exempelvis avspänningsmassage på endast rygg alternativt endast ansiktsmassagen. Väldigt uppskattat bland kollegor.

Efter den här kursen har jag fått en väldigt bra grund till fortsatta utbildningar. Jag har också blivit mer säker och fått bekräftat att det bland annat är det här jag vill syssla med i framtiden.

Alla kan gå kursen

Jag tycker att alla kan gå kursen. Massagen man lär sig är användbar överallt, hemma på familjemedlemmar och på jobbet på kollegor. Alla behöver en kort stund ibland, för att stanna upp och få slappna av och ju fler som kan utföra massagen desto bättre. Sprid lugnet och få folk att känna välbehag, lugn och ro.Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Axelsons Gymnastiska Institut och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.