Visa kurser.se som: Mobil

"E-kurs i yoga - ta hand om leder och muskler"

Yoga framför datorn för starkare muskler och leder

E-kursen som Eiwor gick hos Ateljé Lövås hjälpte henne att komma igång med yoga igen och förbättra stela leder och svaga muskler. Yoga som e-kurs fungerande suveränt då övningarna gick att göra på egenvald plats och tid.


Eiwor Backelund Jakobsson
Ålder: 63 år
Sysselsättning: Organisationskonsult
Kurs: E-kurs i yoga, andlighet och meditation


För starkare muskler och leder

Eiwor testade på yoga redan för tjugo år sedan och har ägnat sig åt yoga i perioder enda sedan dess. Yoga är bra för att bygga upp styrka och gör både muskler och leder mer smidiga. Du mjukar upp lederna skonsamt och du gör övningarna efter vad du själv klarar av. Eftersom att Eiwor, som många andra, har ett ganska stillasittande jobb framför datorn så är yoga något som hon behöver göra för att må bra.

- Jag var också med i en trafikolycka förut och efter så blev min kropp väldigt stel och osmidig. Yogan verkade på ett skonsamt sätt och hjälpte mig att komma tillbaka, berättar Eiwor.

Yoga framför datorn

Att göra yoga framför både datorn och tv blir allt mer vanligt. För Eiwor fungerade yoga som e-kurs väldigt bra. Instruktören Miriam förklarade alla övningar noga och visade på ett bra sätt.

- Jag fick förklarat på ett nytt sätt som jag aldrig varit med om förut. För att jag ska lära mig så behöver jag förstå varför man gör på ett visst sätt och det kunde Miriam förklara. Jag visste att hon var en bra yogalärare och när jag fick ett erbjudande var det rätt tillfälle att börja göra något åt värk, stela leder och svaga muskler.

Den här e-kursen lärde henne framför allt varför de olika övningarna utförs och på vilket sett de bidrar till ökad smidighet och styrka. Efter bara ett par gånger kunde Eiwor ta ut mer i varje övning och återhämtningen gick snabbare.

- Kunskaperna jag fick från kursen var bra för att komma igång och återfinna yogan som träningsform. Nu gör jag yoga varje dag, säger Eiwor.

Bli av med stela leder hemifrån

Den här kursen är till för alla som känner sig lite stela, har värk eller som saknar styrka. Eftersom det är en e-kurs så är det enkelt att utföra övningarna hemifrån och när på dygnet det passar dig. Det passar också dem som kanske hellre tränar själva och inte i grupp.

- Rekommenderar den här kursen till dem som vill komma igång med träningen, tycker det är jobbigt att delta i en grupp och har lite tidsbrist. Många kan ha svårt att hinna ta sig till en plats för att ta lektioner och därför är denna e-kurs väldigt praktisk eftersom den går att utföra hemifrån, berättar Eiwor.

Seriös arrangör

Arrangören och yogaläraren är seriös och har stor kunskap inom yoga. Miriam beskriver metod och resultat på ett enkelt sätt så att du förstår. Du kan även få beskrivningar på alternativ för den som inte riktigt klarar av alla övningar som kursen innehåller.

- Arrangören har samma värderingar som mig och det är viktig. Känns att de är seriösa och har rätt kunskap i ämnet, säger Eiwor avslutningsvis.
Läs mer om Yoga online - kurs i andlighet och meditation

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Ateljé Lövås och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.