Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram

ArtistLab Academy, i Stockholm (+1 orter)
Längd
8 handledningsträffar inom 12 månader - begränsat antal platser
Pris
13 950 SEK
Längd
8 handledningsträffar inom 12 månader - begränsat antal platser
Pris
13 950 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Målarkurs abstrakt måleri

Skräddarsydd handledning i abstrakt måleri

En kurs för dig som vill hitta en egen konstnärlig stil inom det abstrakta bildspråket, höja den konstnärliga kvalitén på dina konstverk, och utveckla en mer medveten och professionell arbetsprocess. Kursen syftar till att du ska kunna utveckla ditt konstnärskap som helhet, och bygga en gedigen grund för ett välfungerande konstnärskap.

I kursen får du en omfattande och målinriktad handledning som anpassas efter dina förkunskaper, ambitioner och mål med din konst. Handledningen inkluderar alla delar i det konstnärliga arbetet, från material, teknik, praktisk och teoretisk kunskap, till kunskaper och psykologi kring arbetsprocessen.

Kursen ger både dig som är nybörjare och dig som redan målar abstrakt, unika arbetsmetoder och kunskaper som gör att du kan höja den konstnärliga kvalitén och originaliteten på dina konstverk, och utveckla en konstruktiv och  välfungerande arbetsprocess.

Steg för steg bygger vi på dina kunskaper inom det abstrakta bildspråket, som gör dig mer medveten och professionell i ditt abstrakta måleri.

Kursen ger dig kunskaper som gör dig mer självständig i ditt arbete, och som skapar helt nya förutsättningar för dig att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i din konst. Med hjälp av specifika arbetsmetoder blir din arbetsprocess mer effektiv och konstruktiv, som gör att du kan utveckla ett mer professionellt förhållande till ditt arbete och din konst.

I kursen fokuserar vi också på att utveckla serier och kontexter i dina arbeten, och hur du positionerar din konst i förhållande till andra konstnärer, samt hur du kan arbeta med gestaltning, presentation och kommunikation exempelvis i samband med utställningar.

Kursens innehåll ger dig en gedigen plattform för ett välfungerande konstnärskap där du får ett mer professionellt, kreativt och konstruktivt förhållande till din konst, där även kommunikation och marknadsföring ingår som en naturlig och kreativ del.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning i det abstrakta måleriet:
I den här kursen får du en omfattande handledning som helt anpassas efter dina förkunskaper, behov och arbetstakt. Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att kunna förstå det abstrakta bildspråket och utveckla en egen abstrakt stil. Du lär dig att utforma en arbetsprocess som är kreativ och konstruktiv, och specifikt anpassat för det abstrakta måleriet.

- till dig som redan målar abstrakt, och som kanske redan har gått konstkurser och utbildningar:
Här får du får nya kunskaper och arbetsmetoder som gör det möjligt för dig att utveckla ditt abstrakta måleri, med fokus på att höja den konstnärliga kvalitén och originaliteten. Med nya kunskaper och arbetsmetoder får du ett mer professionellt förhållande till ditt abstrakta måleri.

- har gått en förberedande konstskola och vill söka till konsthögskolor: Omfattande handledning med utvecklandet av dina arbetsprover.

I genomsnitt 70% av ArtistLabs kursdeltagare blir i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands, kandidat-och masterprogram.

Kostnader

Kursen heter "Handledningsprogrammet - Skräddarsydd handledning i alla delar av ditt konstnärskap".

Du bokar kursen på vår hemsida.

8 handledningsträffar (inom 12 månader) och handledning via mejl.

Pris: 13 950 kr

Du kan göra delbetalningar via Klarna. Betalning sker via vår hemsida.

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att ta del av våra rabatterbjudanden.

Kursledare

Om handledare Peter Sköld

Peter Sköld är konstnär och har under många år själv arbetat abstrakt, både i sitt måleri och med skulpturer. Han har mycket omfattande kunskaper inom det abstrakta bildspråket, och studerade 5 år vid konsthögskolan i München, abstrakt måleri för Prof. Helmut Sturm (medlem i Gruppe Spur och Cobra-gruppen, Asger Jorn). Denna abstrakt expressiva stilriktning med naiva inslag, blev starten för ett starkt intresse också för alla andra abstrakta stilriktningar.

Med sina kunskaper och sitt intresse för det abstrakta bildspråket har Peter också handlett många konstnärer både i Sverige och Tyskland. Ett resultat av dessa erfarenheter är att Peter också har utvecklat unika arbetsmetoder och modeller för hur man mer effektivt och konstruktivt lär sig måla abstrakt.

I alla skeden av Peters egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har han med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Peters handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har han även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är en förutsättning om man vill utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i sin konst.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights