Visa kurser.se som: Mobil

Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram

ArtistLab Stockholm
Kursinformation
Stockholm
6-12 tillfällen.
11 600 - 21 500 SEK
Kommande starter
Stockholm
Löpande.  
11 600 SEK
Löpande.  
21 500 SEK

Kursbeskrivning

ABSTRAKT MÅLERI - SKRÄDDARSYDDA MÅLARKURSER

I Handledningsprogrammet får du en mycket omfattande och målinriktad handledning. Handledningsträffarna sker individuellt och inte i grupp. Du kan arbeta med alla typer av medier som exempelvis teckning, måleri, video, foto, objekt och konceptuell konst. Kursen inleds med en noggrann genomgång av dina tidigare arbeten, och hur dina ambitioner, behov och mål med konsten ser ut.

​I den här kursen lägger vi extra stort fokus vid att utveckla din motivvärld och tematiska innehåll. Du får fördjupade kunskaper om kreativa processer och metoder anpassade till dina arbeten. Det ger dig en ny medvetenhet och konkreta verktyg att själv kunna styra och värdera utvecklingen av dina arbeten. Kursens innehåll ger dig en gedigen plattform för ett eget konstnärskap, där även kommunikation och marknadsföring ingår som en naturlig och kreativ del. 

​Handledningsprogrammet är uppdelat i två delar. Del 1 (6 st. träffar) och del 2 (6 st. träffar). Kursen utgår från antalet träffar och har ingen begränsad kurstid, vanligtvis brukar kursdeltagarna fördela träffarna under 6-12 månader. En handledningsträff brukar pågå mellan 2-4 tim. och förläggs i ateljén på Södermalm eller i din ateljé/hem.

Mellan träffarna har du dessutom obegränsat med handledning via e-mail. Sammantaget utgör detta en mycket effektiv och dynamisk form av konstnärligt handledning som många uppskattar då den motsvarar en riktig konstnärlig utbildning men med tillägget att man också har en personlig mentor under en längre tid, och att man kan förlägga alla träffar när det passar ens utveckling och praktiska liv. Något som är bra om man exempelvis har jobb och barn eller blir sjuk osv.

Innehållet i kursen är mycket omfattande och anpassas helt efter dig, så om du är intresserad är du välkommen på ett besök i ateljén för en närmare beskrivning.

Kursstart och tider anpassas efter dina önskemål. Detta gör det möjligt för dig att exempelvis kombinera kursen med ett arbete eller studier. Träffarna kan förläggas både dag och kvällstid och helger.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

 

Målning av Carina Gillner.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

NYBÖRJARE ELLER AVANCERAD NIVÅ

Handledningsprogrammet passar alla typer av konstnärer och konstintresserade. För nybörjaren som vill ha en konstnärlig grundutbildning, och till dig som redan målar men behöver handledning för att komma vidare i din konst. Med nya kunskaper får du både inspiration och nya verktyg för att konkret kunna utveckla ditt konstnärskap.

SKRÄDDARSYDDA KONST OCH MÅLARKURSER

Alla kurser börjar med att vi går igenom dina tidigare målningar (om man har några), för att se vad just du behöver utveckla och vilka eventuella kunskapsluckor du behöver fylla. Dina önskemål och behov utgör grunden för hur vi utformar din kurs.

Alla kurser är skräddarsydda vilket innebär att det inte finns några förproducerade mallar som alla deltagare ska anpassa sig efter.

Det är spännande att konst och måleri är så oerhört komplext, likaså att vi alla är olika som individer. Vi har alla olika lätt eller svårt för de olika momenten inom måleriet, vi arbetar olika snabbt och våra intressen vad det gäller bildmotiv och tematiskt innehåll ser olika ut. Våra mål och ambitioner kan också skilja sig åt. Därför utformar vi en kursplan som är anpassad efter just dig och hur dina ambitioner och förkunskaper ser ut. På det viset blir ArtistLab’s kurser mer effektiva och utvecklande, och kvalitén på de färdiga konstverken märkbart högre.

Kursen anpassas även efter om du vill ha givna uppgifter eller om du vill att vi utgår från dina redan pågående målningar. Alla kurser startar löpande, så du kan själv bestämma när du vill starta din kurs.

ABSTRAKT MÅLERI

(Nybörjare och avancerad nivå)

Vi går igenom alla grunder du behöver kunna inom material, teknik och färglära.

Det abstrakta bildspråket är unikt och skiljer sig från alla andra bildspråk. En förutsättning för att kunna utveckla ett inspirerande och originellt uttryck, är att man känner till vad som utgör grunderna inom detta bildspråk.

Det är också viktigt att man har dem kunskaper inom metod och process som krävs för att kunna formulera abstrakta bilder.

Utan dessa grundläggande kunskaper blir det svårt att kunna måla abstrakta målningar, men det blir också svårt att förstå och värdera dem, vad gör en bild bättre eller sämre än någon annan? När är bilden färdig?

Steg för steg bygger vi på dina kunskaper inom det abstrakta måleriet, och vi utgår hela tiden från de målningar du producerar under kursen.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Kostnader

Handledningsprogrammet är uppdelat i två delar. Del 1 (6 st. träffar) och del 2 (6 st. träffar). Kursen utgår från antalet träffar och har ingen begränsad kurstid, vanligtvis brukar kursdeltagarna fördela träffarna under 6-12 månader. En handledningsträff brukar pågå mellan 2-4 tim. och förläggs i ateljén på Södermalm eller i din ateljé/hem.

Kursen kostar 11600 kr för del 1, och 9900 kr för del 2.

(Det går bra att dela upp betalningen månadsvis).

Kursledare

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram.

ArtistLab Stockholm

MÅLARKURSER FÖR ALLA TYPER AV KONSTNÄRER PÅ ALLA NIVÅER

ArtistLab erbjuder målarkurser och konstkurser till alla typer av konstnärer och konstintresserade på alla nivåer. ​ Kurserna vänder sig både till nyfikna nybörjare och professionella konstnärer som behöver fördjupade kunskaper och ny inspiration för att komma vidare i sitt konstnärskap....


Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Stockholm

Kontaktuppgifter till ArtistLab Stockholm

ArtistLab Stockholm

Krukmakargatan 22
11851 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Målarkurs abstrakt måleri - skräddarsydda kurser och handledningsprogram!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 23 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser