Abstrakt målarkurs på distans

Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Målarkurs abstrakt måleri

En konstkurs i abstrakt måleri

Kursen ger dig omfattande kunskaper inom det abstrakta bildspråket, och hur du steg för steg bygger upp en abstrakt målning. Du lär dig också hur du utvecklar en egen abstrakt stil, och vad som definierar konstnärliga kvalitéer inom det abstrakta bildspråket.

Kursen inleds med en kort historisk tillbakablick kring hur det abstrakta bildspråket uppstod, och på vilket sätt det skiljer sig från andra stilriktningar inom konsten. Här beskrivs också hur det abstrakta språket är uppbyggt och hur du själv konkret kan omsätta allt till ditt eget måleri.

Kursen ger både dig som är nybörjare och dig som redan målar abstrakt, unika arbetsmetoder och kunskaper som gör att du kan höja den konstnärliga kvalitén på dina konstverk, och utveckla en konstruktiv och professionell arbetsprocess.

Kursen ger dig kunskaper som gör dig mer självständig i ditt arbete, och som skapar helt nya förutsättningar för dig att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i din konst. Med hjälp av specifika arbetsmetoder blir din arbetsprocess mer effektiv och konstruktiv, som gör att du kan utveckla ett mer professionellt förhållande till ditt konstnärliga arbete.

  • Kursen ger dig kunskaper som gör att du kan utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil inom det abstrakta måleriet.
  • Du får kunskaper i vad som definierar konstnärliga kvalitéer och originalitet inom konsten/samtidskonsten. Samt en konsthistorisk tillbakablick.
  • Du får konkreta arbetsmetoder som gör att du kan utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i din abstrakta konst.
  • Du får arbetsmetoder som gör att du kan utveckla kvalitén på din arbetsprocess så den blir mer konstruktiv, kreativ och effektiv, och där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.
  • Du lär dig att analysera och utvärdera konstnärliga kvalitéer i din egen arbetsprocess.
  • Hur du utvecklar komplexitet och dynamik mellan dina konstverk, genom serier och kontexter, och hur du använder dig av detta i samband med exempelvis dina utställningar.
  • Hur du utvecklar originalitet i din konst genom att positionera dina arbeten i förhållande till hur andra konstnärer jobbar.
  • Hur du analyserar och utvärderar andra konstnärers konst, och hur du kan använda dig av detta i ditt eget arbete.

Gå kursen online i din egen takt. Du kan även välja till individuella handledningsträffar (1-8 träffar), där du får kontinuerlig feedback på dina målningar, och där vi även går igenom teknik och material. Se våra kurspaket på hemsidan!

Foto: Målningar av konstnären Joel Åkerman

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta kursen när du vill

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning i det abstrakta måleriet:
Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att kunna förstå det abstrakta bildspråket och utveckla en egen abstrakt stil. Du lär dig att utforma en arbetsprocess som är kreativ och konstruktiv, och specifikt anpassat för det abstrakta måleriet.

- till dig som redan målar abstrakt, och som kanske redan har gått konstkurser och utbildningar:
Här får du nya kunskaper och arbetsmetoder som gör det möjligt för dig att utveckla ditt abstrakta måleri, med fokus på att höja den konstnärliga kvalitén och originaliteten. Med nya kunskaper och arbetsmetoder får du ett mer professionellt förhållande till ditt abstrakta måleri.

Kostnader

Kursen heter "Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil"

Du registrerar dig på kursen på vår hemsida.

Onlinekurs: 3995 kr

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att ta del av våra rabatterbjudanden.

Kursledare

Om handledare Peter Sköld

Peter Sköld är konstnär och har under många år själv arbetat abstrakt, både i sitt måleri och med skulpturer. Han har mycket omfattande kunskaper inom det abstrakta bildspråket, och studerade 5 år vid konsthögskolan i München, abstrakt måleri för Prof. Helmut Sturm (medlem i Gruppe Spur och Cobra-gruppen, Asger Jorn). Denna abstrakt expressiva stilriktning med naiva inslag, blev starten för ett starkt intresse också för alla andra abstrakta stilriktningar.

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.

Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser.

Med sina kunskaper och sitt intresse för det abstrakta bildspråket har Peter också handlett många konstnärer på kurser, konstskolor och konstakademier både i Sverige och Tyskland. Ett resultat av dessa erfarenheter är att Peter också har utvecklat unika arbetsmetoder och modeller för hur man mer effektivt och konstruktivt lär sig måla abstrakt.

I alla skeden av Peters egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har han med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Peters handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har han även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är en förutsättning om man vill utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i sin konst.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Abstrakt målarkurs på distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anders
21 aug 2017
Utvecklat mig både som konstnär och person

Jag har gått fyra distanskurser hos ArtistLab och utbildningen har utvecklat mig otroligt mycket både som konstnär och person. Genom distanskurserna har jag förbättrat min arbet...

Visa hela
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights