Visa kurser.se som: Mobil

Abstrakt målarkurs på distans

ArtistLab Stockholm
Kursinformation
Distans
Distanskurs 2-6 månader.
2 950 SEK

Kursbeskrivning

Målning av Lisa JirlowAbstrakt målarkurs på distans

Du kan arbeta i valfritt material och teknik. Vi anpassar allt vid kursstart.

Du får obegränsad tillgång till handledning över e-mail. Du behöver inte anpassa dig till några fasta tider, kommunikationen sker löpande efter din egen arbetstakt och behov av handledning.

Under arbetets gång mejlar du foton på dina arbeten, det kan vara enkla foton tagna med en vanlig kamera eller mobilen. Du får handledning löpande under hela arbetsprocessen, och inte bara när målningarna är färdiga. På så vis blir handledningen mer effektiv och du får mer konkret kunskap under varje fas av arbetet.

Alla distanskurser startar löpande över hela året, du bestämmer själv när du vill starta din kurs.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Målning av Lisa Jirlow.

Målgrupp

NYBÖRJARE ELLER AVANCERAD NIVÅ

Målarkursen på distans passar alla typer av konstnärer och konstintresserade. För nybörjaren som vill ha en konstnärlig grundutbildning, och till dig som redan målar men behöver handledning för att komma vidare i din konst. Med nya kunskaper får du både inspiration och nya verktyg för att konkret kunna utveckla ditt konstnärskap. 

ABSTRAKT MÅLERI

(Nybörjare och avancerad nivå)

Vi går igenom alla grunder du behöver kunna inom material, teknik och färglära.

Det abstrakta bildspråket är unikt och skiljer sig från alla andra bildspråk. En förutsättning för att kunna utveckla ett inspirerande och originellt uttryck, är att man känner till vad som utgör grunderna inom detta bildspråk.

Det är också viktigt att man har dem kunskaper inom metod och process som krävs för att kunna formulera abstrakta bilder.

Utan dessa grundläggande kunskaper blir det svårt att kunna måla abstrakta målningar, men det blir också svårt att förstå och värdera dem, vad gör en bild bättre eller sämre än någon annan? När är bilden färdig?

Steg för steg bygger vi på dina kunskaper inom det abstrakta måleriet, och vi utgår hela tiden från de målningar du producerar under kursen.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Kostnader

Du kan välja att gå 2 mån. 1950 kr. eller 6 mån. 5450 kr.

(Det går att dela upp betalningen månadsvis.)

Kursledare

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Abstrakt målarkurs på distans.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Anders
(5)
Jag har gått fyra distanskurser hos ArtistLab och utbildningen har utvecklat mig otroligt mycket både som konstnär och person. Genom distanskurserna har jag förbättrat min arbetsprocess och innehållet i mitt måleri, och jag har stärkt min självkänsla och min förmåga att ta beslut framförallt i mitt konstnärskap men också i mitt liv. Dialogen med...
Visa hela

ArtistLab Stockholm

MÅLARKURSER FÖR ALLA TYPER AV KONSTNÄRER PÅ ALLA NIVÅER

ArtistLab erbjuder målarkurser och konstkurser till alla typer av konstnärer och konstintresserade på alla nivåer. ​ Kurserna vänder sig både till nyfikna nybörjare och professionella konstnärer som behöver fördjupade kunskaper och ny inspiration för att komma vidare i sitt konstnärskap....


Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Stockholm

Kontaktuppgifter till ArtistLab Stockholm

ArtistLab Stockholm

Krukmakargatan 22
11851 Stockholm

Tel: 0735937066
www.artistlab.se

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 23 recensioner.
Läs recensioner