Målarkurs - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Startdatum sker löpande se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Startdatum sker löpande se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

En konstkurs för dig som vill hitta en egen konstnärlig stil, höja den konstnärliga kvalitén på dina konstverk, och utveckla en mer medveten och professionell arbetsprocess.

Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Onlinekursen vänder sig till alla typer av konstnärer, från nybörjare till professionella, och oavsett inom vilken teknik, stil och tema man arbetar.

Med Basprogrammet får du unika kunskaper, modeller och metoder som gör dig mer medveten och självständig i ditt arbete, och som skapar helt nya förutsättningar för dig att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i din konst.

Med hjälp av specifika modeller och metoder blir din arbetsprocess mer effektiv och konstruktiv, som gör att du kan utveckla ett mer professionellt förhållande till ditt arbete och din konst.

  • Kursen ger dig kunskaper som gör att du kan utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil.
  • Du får kunskaper i vad som definierar konstnärliga kvalitéer och originalitet inom konsten/samtidskonsten.
  • Du får konkreta arbetsmetoder som gör att du kan utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i dina egna arbeten.
  • Du får arbetsmetoder som gör att du kan utveckla kvalitén på din arbetsprocess så den blir mer konstruktiv, kreativ och effektiv, och där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.

Besök ArtistLab Academy's hemsida för att anmäla dig till kursen.

Foto: Målningar av konstnären Joel Åkerman

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Startdatum sker löpande

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Konstkurser för alla typer av konstnärer på alla nivåer!

Alla ArtistLab Academy's kurser passar både nybörjare och professionella konstnärer, oavsett inom vilken teknik, stil och tema man arbetar.

Kurserna vänder sig till dig som:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning:
Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att sedan kunna uttrycka dig kreativt och konstnärligt.

- har gått konstkurser eller konstskola tidigare:
Du får nya kunskaper och verktyg som gör det möjligt för dig att utvecklas och att komma vidare i din konst. Inspiration och kunskap för ett mer professionellt förhållande till ditt konstnärskap.

- har gått en förberedande konstskola och vill söka till konsthögskolor:
Omfattande handledning med utvecklandet av dina arbetsprover. (Inom alla medier som ex. måleri, foto, video, objekt och konceptuell konst).

I genomsnitt 70% av ArtistLabs kursdeltagare blir i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands, kandidat-och masterprogram. ​

- konstföreningar och grupper av konstnärer:

Som behöver handledning, inspirerande föredrag eller bildgenomgångar.

Kostnader

Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Onlinekurs: 3995 kr

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att få rabatterbjudanden. Registrera dig på vår hemsida!

Kursledare

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller - skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.


Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Målarkurs - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Monika Spindler
08 sep 2023

Efter att ha målat i ett antal år började jag känna mig spretig i mitt uttryck och kände att jag ville utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil. Det var då jag hitta...

Visa hela
5/5
Ann-Marie Steinmann
01 aug 2023
ArtistLab Academy

Har tidigare gått handledningsprogrammet för Peter Sköld och har nu fortsatt med den nya online-kursen för att utveckla mitt egna konstnärliga tema och stil. En mycket spännande...

Visa hela
5/5
Bosse
13 jan 2018
Distanskurs i målning

Jag har just gått igenom en två månaders distanskurs hos ArtistLab. Kursen behandlade akrylmålning men även en del teckning. Hos Peter Sköld får man alltid kunnig information ...

Visa hela
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights