Målarkurs - Problemlösning i ditt konstnärliga arbete

Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när det passar dig se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när det passar dig se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 1 695 SEK / person

Kursbeskrivning

Foto: Konstnär Thomas Cederström

Fortsättningskursen - Problemlösning i ditt konstnärliga arbete

Kursen riktar sig till alla typer av konstnärer, från nybörjare till professionella och oavsett inom vilken teknik, stil och tema man jobbar.

Hos ArtistLab Academy får konstnärer konkreta metoder och verktyg för hur man utvecklar ett eget konstnärligt tema och en egen stil med konstnärliga kvalitéer och originalitet, och hur man utvecklar sin arbetsprocess så att den blir effektiv och kreativ och kan generera de här kvalitéerna.

Fortsättningskursen Problemlösning i ditt konsnärliga arbete riktar sig till dig som redan gått ArtistLab’s Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil.

Som konstnär brukar man regelbundet hamna i olika typer av tillstånd och problem som påverkar ens arbete negativt och som ofta är svåra att ta sig ur på egen hand. Exempelvis att man har kört fast i sitt arbete och inte vet hur man ska komma vidare, och att man har förlorat motivationen och inspirationen. Att man saknar ett eget driv och en medvetenhet i sitt arbete, eller att man upplever sin konst som spretig och osammanhållen, utan någon röd tråd. Eller att man känner sig alltför osäker och osjälvständig i sitt arbete.

I Fortsättningskursen får du lära dig hur du använder dig av specifika modeller och metoder för att du själv ska kunna hantera och lösa den här den här typen av problem, och hur du samtidigt använder dem som värdefulla verktyg för att du kreativt och konstruktivt ska kunna ta viktiga utvecklingssteg i din konst.

Definiera problemet

  • Du lär dig hur du ska använda Artistlab-modellen och Artistlab-metoden för att ”felsöka” i ditt konstnärskap och se i vilka specifika delar du har brister som är orsaken till problemen.

Hitta lösningar

  • Du får kunskaper att själv kunna lösa dem vanligaste problemen som uppstår i det konstnärliga arbetet.

Tolka olika tillstånd

  • Du får hjälp tolka olika tillstånd i Din arbetsprocess, och hur du använder dig av det för att utveckla kvalitén på din arbetsprocess och den konstnärliga kvalitén på din konst.

Du och din konst

  • I Fortsättningskursen får du fördjupade kunskaper i hur du utformar relationen mellan Dig och din konst och din arbetsprocess.

Besök ArtistLab Academy's hemsida för att anmäla dig till kursen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta kursen när det passar dig

  • Kurs
  • distans
  • Svenska

Målgrupp

Konstkurser för alla typer av konstnärer på alla nivåer!

Alla ArtistLab Academy's kurser passar både nybörjare och professionella konstnärer, oavsett inom vilken teknik, stil och tema man arbetar.

Kurserna vänder sig till dig som:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning:
Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att sedan kunna uttrycka dig kreativt och konstnärligt.

- har gått konstkurser eller konstskola tidigare:
Du får nya kunskaper och verktyg som gör det möjligt för dig att utvecklas och att komma vidare i din konst. Inspiration och kunskap för ett mer professionellt förhållande till ditt konstnärskap.

- har gått en förberedande konstskola och vill söka till konsthögskolor:
Omfattande handledning med utvecklandet av dina arbetsprover. (Inom alla medier som ex. måleri, foto, video, objekt och konceptuell konst).

I genomsnitt 70% av ArtistLabs kursdeltagare blir i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands, kandidat-och masterprogram. ​

- konstföreningar och grupper av konstnärer:

Som behöver handledning, inspirerande föredrag eller bildgenomgångar.

Kostnader

Fortsättningskursen - Problemlösning i ditt konstnärliga arbete

Onlinekurs: 1695 kr

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att få rabatterbjudanden. Registrera dig på vår hemsida!

Kursledare

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller - skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.

Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.

Om ArtistLab Academy's handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som grundat ArtistLab Academy heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Målarkurs - Problemlösning i ditt konstnärliga arbete och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights