Fotokurs nybörjare - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Börja kursen när det passar dig se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Börja kursen när det passar dig se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Fotografi av konstnären Ann-Marie Steinmann

En konstkurs för dig som jobbar med fotografi och som vill hitta en egen konstnärlig stil, höja den konstnärliga kvalitén på dina konstverk, och utveckla en mer medveten och professionell arbetsprocess.

Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Det här är en kurs för dig som gillar att fotografera och som behöver nya idéer och kunskaper i hur du kan utveckla sina bilder mer konstnärligt, men även för alla målare som vill bli bättre på att fotografera förlagor till sina målningar.

Fotografi har kommit att få en allt högre status inom konstvärlden, från att tidigare endast blivit reducerat till teknik och hantverk har det nu fått en jämställd status med den övriga konsten. Fotokonsten har sina egna unika kvalitéer och möjligheter, som öppnar upp för helt andra sätt att berätta med sina bilder.

Med Basprogrammet får du unika kunskaper, modeller och metoder som gör dig mer medveten och självständig i ditt arbete, och som skapar helt nya förutsättningar för dig att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i din konst.

Med hjälp av specifika modeller och metoder blir din arbetsprocess mer effektiv och konstruktiv, som gör att du kan utveckla ett mer professionellt förhållande till ditt arbete och din konst.

  • Kursen ger dig kunskaper som gör att du kan utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil.
  • Du får kunskaper i vad som definierar konstnärliga kvalitéer och originalitet inom konsten/samtidskonsten.
  • Du får konkreta arbetsmetoder som gör att du kan utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i dina egna arbeten.
  • Du får arbetsmetoder som gör att du kan utveckla kvalitén på din arbetsprocess så den blir mer konstruktiv, kreativ och effektiv, och där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.

Besök ArtistLab Academy's hemsida för att anmäla dig till kursen.

Fotografi av konstnären Ann-Marie Steinmann.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Börja kursen när det passar dig

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Konstkurser för alla typer av konstnärer på alla nivåer!

Alla ArtistLab Academy's kurser passar både nybörjare och professionella konstnärer, oavsett inom vilken teknik, stil och tema man arbetar. Kurserna vänder sig till dig som:

- är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning:
Steg för steg lär du dig de grundkunskaper du behöver för att sedan kunna uttrycka dig kreativt och konstnärligt.

- har gått konstkurser eller konstskola tidigare:
Du får nya kunskaper och verktyg som gör det möjligt för dig att utvecklas och att komma vidare i din konst. Inspiration och kunskap för ett mer professionellt förhållande till ditt konstnärskap.

- har gått en förberedande konstskola och vill söka till konsthögskolor:
Omfattande handledning med utvecklandet av dina arbetsprover. (Inom alla medier som ex. måleri, foto, video, objekt och konceptuell konst).

I genomsnitt 70% av ArtistLabs kursdeltagare blir i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands, kandidat-och masterprogram. ​

- konstföreningar och grupper av konstnärer:

Som behöver handledning, inspirerande föredrag eller bildgenomgångar.

Kostnader

Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Onlinekurs: 3995 kr

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att få rabatterbjudanden. Registrera dig på vår hemsida!

Kursledare

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller - skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.

Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab Academy heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 års utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs nybörjare - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights