Musikal för barn

Välkommen in i musikalens förtrollande värld!

Har du ett barn som gillar att sjunga och dansa? Musikal för barn är perfekt för alla nyfikna och kreativa barn som gillar att showa. Här får de lära sig att dansa, sjunga och skådespela tillsammans med andra barn.
Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Inom musikal får barn utlopp för kreativa känslor och rörelsebehov. Det som är så bra med musikal är att barnen inte behöver välja om de vill sjunga, dansa eller spela teater för inom musikalens värld får de göra alla tre. 

Vad innebär musikal för barn?

Musikal är en kreativ och rolig ihopsättning av musik, dans och teater. Under en musikalkurs får barnen lära sig att sjunga, dansa och skådespela tillsammans med andra barn. Grunderna inom musikal ser ungefär likadana ut och oavsett vilken kurs du väljer åt ditt barn ligger fokuset på de tre huvudämnena: musik, teater och dans. 

Beroende på ålder och nivå kan ditt barn gå olika typer av kurser inom musikal. För de lite yngre barnen ligger fokuset oftast på att ha kul med dans och rörelse. Sång kombineras med lättare dansrörelser. En kurs i musikal för de äldre barnen har oftast mer fokus på skådespel och mer djupgående träning inom röst, tal och dans. 

Musikal för barn är en bra aktivitet för att väcka nyfikenhet och kreativitet. I många kurser inom musikal läggs stort fokus på att arbeta med att stärka barnens självförtroende och självkänsla. Terminerna avslutas ofta med en uppvisning för dig som förälder.

Vad finns det för olika kurser inom musikal för barn? 

Det finns olika typer av musikalgrupper beroende på barnens ålder och nivå. Ju äldre barnen blir desto fler varianter brukar det finnas. I grupper för äldre barn kan det skilja sig mellan grundnivå och fortsättningsnivå. Oavsett nivå är ändå ett genomgående fokus för kurser inom musikal att lära ut musik och rörelse på ett åldersanpassat och roligt sätt.

Det finns olika åldersindelningar och det bästa är att kolla vad just den arrangören ni kikar på erbjuder. Det är vanligt att det erbjuds “mini-musikal” kurser för barn mellan 4-6 år. En “mini-musikal” kurs är anpassad för de lite mindre barnen med fokus på att känna glädje och lekfullhet samtidigt som de rör sig och gör ljud i takt med musiken. 

Det finns även mer avancerade kurser för de lite äldre barnen. Där brukar barn och ungdomar delas in i grupper mellan 6-9 år och 9-14 år. I grupperna för äldre barn och ungdomar kan exempel på övningar vara teaterimprovisation, tolkning av drama- och sångtexter och övning i olika danskoreografier.

Låter det intressant? Hitta en kurs som passar er i listan ovan. 

Jämför kurser
Mer inom området
Maja förstår människor genom teater
Calle Flygare Teaterskola

- Det är något väldigt fint att komma så intimt nära varandra och utvecklas som en grupp, säger Maja Turesson som har gått flera teaterkurser på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. 

Läs mer