Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Att skriva sitt liv - på Mallorca

Anita Goldmans Skrivarpensionat
Kursinformation
Mallorca
6 dagar
11 850 SEK

Beskrivning av Att skriva sitt liv - på Mallorca

SKRIVARKURSERNA I UNDERSKÖNA BERGSBYN FORNALUTX PÅ MALLORCA  Vi bor på fantastiska boutiquehotellet Can Reus .

3-8 november 2020

Vill du tillbringa fem dagar i en helt igenom förtrollande miljö, med god mat och dryck, möjlighet att röra på dig i mycket vacker natur och möta andra i enskilt och gemensamt kreativt arbete?

Vi blandar arbete i grupp med enskilt skrivande. Vi blandar fantastiska naturupplevelser med intensiv samvaro och möjlighet att sitta eller vandra ensam i naturen eller med en caffe con leche på det lilla kyrktorget, ta tid till att reflektera...

Vi bor i ett charmigt gammalt mallorkinskt hus, idag hotell med hög standard

​Under de senaste årens intensiva arbete med skrivarelever, har jag noterat att många elever anländer med idéer om eller projekt kring självbiografiskt skrivande. Det kan vara åratal av dagbokskrivande som söker struktur eller läsare, det kan vara gamla brev som sparats eller inspelningar med släktingar som gjorts, det kan vara en önskan att berätta sitt liv för barn- och barnbarn eller det kan vara en specifik händelse, trauma, förhållande som pockar på att berättas, gestaltas.

I denna kurs utgår vi från den egna berättelsen och undersöker möjligheter och svårigheter. Vad är skillnaden mellan privat och personligt? Vad går gränserna för vad jag kan berätta om andra — närstående — människor? Hur hittar jag själv in till det väsentliga och bärande i det tilltrasslade nystan av känslor, episoder, tankar som är min livs historia? Vad händer när jag skönlitterärt gestaltar mitt eget liv?

Så vackert pensionat på en närmast magisk plats. Jag är otroligt glad över att jag tog den här chansen. Har inget liknande att jämföra med men känner mig fullt nöjd med allt som bjöds, inte minst dina varierade övningar och Bittans supergoda och omsorgsfullt lagade mat.
Skulle också vilja ge dig en eloge som kursledare. Dels för upplägget som sådant men också för dina råd och synpunkter, för den goda stämningen du lyckades bygga upp och för att du vill, vågar och orkar bjuda så mycket på dg själv. Det får en att känna sig betydelsefull. Hoppas verkligen att fler skrivsugna får möjlighet att åka på kurs till Can Reus och Fornalutx i framtiden!

Katarina Vikström, november 2015

Härligt var det att ägna sig åt skrivandet intensivt!  Jag uppskattade ditt kursupplägg; särskilt att vi fick så många skrivövningar för att få igång flödet!
De fina omgivningarna och det mysiga boendet var helt fantastiskt. Stort tack för en fantastisk och stimulerande kurs!
Cecilia Lüning Aro,  november 2015

Sååå inspirerande dagar i en otroligt vacker miljö, med sagolik mat, sköna promenader i sällskap med skrivare och pratare som planterade nya tankar att ta med och ta vara på framöver. Nu blir det skriva av. 

Christina Wahlund Nilsson, november 2015

Det var en mycket givande och intressant kurs. Jag har fick med mig massor till mitt eget skrivande. En bonus var alla trevliga deltagare. 
BM Axman, november 2013

Väl  hemma i Sverige  igen tänker jag tillbaka med stor glädje på dagarna i Fornalutx tillsammans med dig och övriga kamrater. Tack för den goda samvaron i den fantastiska miljön! Och de många tankeväckande och inspirerande samtalen och skrivövningarna. 
Britt Werneskog, november 2013

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

11850:-

skrivarkurs, halvpension i dubbelrum

2500:- enkelrumstillägg

Anita Goldmans Skrivarpensionat

Anita Goldmans skrivarkurser

Skrivarpensionat med författaren Anita Goldman

– mycket mer än bara skrivarkurs

  • Det är möte i mycket vackra miljöer i Sverige och utomlands  och med en passionerad lärare som  är välkänd och professionell författare.

  • Det är god och riklig mat, vin om man vill och intressanta bordssamtal.

  • Det är alltid vackra hus som känns som hemma, men ändå rymliga nog att erbjuda alla en sängplats i enkel- eller dubbelrum.

  • Det är hänförande natur, det är lugna omgivningar, det är avskildhet och plats för att fokusera på Dig & Ditt och samtidigt självklar gemenskap.

  • Det är inspirerande skrivövningar och tid för fri skrivartid.

  • Det är samtal och ännu mera samtal med mig och med skrivarkamraterna om texterna, om lusten och rädslan att skapa. Om den personliga utgångspunkten, om litteraturen och förlagsvärlden, om livet och kärleken och vem vet, kanske lite om politiken och lite om anden...

Jag vill tacka för den fantastiska skrivkursen i helgen. Det var länge sedan jag blev så inspirerad och full med entusiasm inför livet och att skriva. ag tar med mig många bra tips och kommer att fortsätta utmana mitt skrivande mer framöver. Jag tar med mig en enorm inspiration, både vad gäller skrivandet men också hur jag vill leva mitt liv (mer grönska och mer livsglädje).  Stort stort tack! Maten var fantastisk! 
Mikaela Daleke , Österlen 2019

Helt magiskt med skrivarkurs hos Anita. Vi har upplevt något tillsammans som inte med lätthet låter sig förklara. Sara Silverskiold, Österlen 2018

Tusen tack för en fantastiskt rolig och inspirerande helg! Så många goda råd, intressanta samtal, läcker mat och själavårdande omgivningar! Så mycket vi hann med, och ändå gick dagarna alldeles för fort. Jag vet att du önskande respons och förslag på förbättringar/ändringar, men jag kommer inte på något. I så fall återkommer jag i ärendet. Ann Sofie Lindell, Österlen 2018

Mitt huvud nästan exploderade på vägen hem, så full av intryck var jag. Så roligt somr jag hade de dagarna hos dig har jag inte haft på åratal. Jag var uppspelt och glad och skrev som besatt på tåget hem. Liselotte Falguera,  Österlen 2018

Jag fick en jätteknuff framåt och känner mig upplyft, framför allt av din input  och alla övningar men också av den starka energin från varenda en i gänget. Man kände från timme ett att här kommer det att hända saker! 
Som jag sa i mobilen till en av döttrarna som ringde när jag precis kommit hem: Jag känner mig som en bubblande flaska med sockerdricka. Margareta Bremertz, Österlen, 
2019.

Mer information
Vänligen skicka en intresseanmälan för mer info om Anita Goldmans Skrivarpensionat.

Visa alla kurser med Anita Goldmans Skrivarpensionat

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att skriva sitt liv - på Mallorca.

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att skriva sitt liv - på Mallorca!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser