Visa kurser.se som: Mobil

ABC I ATT SKRIVA SITT LIV

Anita Goldmans Skrivarpensionat
Kursinformation
Österlen
2 dagar
2020-06-12 15:00
3 950 SEK

Beskrivning av ABC I ATT SKRIVA SITT LIV

Att skriva sitt liv – berättelsen om mitt och min släkts liv

På Österlen

Under femton år av intensivt arbete med skrivarelever, har jag noterat att många deltagare anländer med idéer om eller projekt kring självbiografiskt skrivande. Det kan vara åratal av dagboksskrivande som söker struktur eller läsare, det kan vara gamla brev som sparats eller inspelningar med släktingar som gjorts, det kan vara en önskan att berätta sitt liv för barn- och barnbarn eller det kan vara en specifik händelse, trauma, förhållande som pockar på att berättas, gestaltas.

I denna kurs utgår vi från den egna berättelsen och undersöker möjligheter och svårigheter. Vad är skillnaden mellan privat och personligt? Vad går gränserna för vad jag kan berätta om andra — närstående — människor? Hur hittar jag själv in till det väsentliga och bärande i det tilltrasslade nystan av känslor, episoder, tankar som är min livs historia? Vad händer när jag skönlitterärt gestaltar mitt eget liv?

Vill du tillbringa en helg i en förtrollande miljö, med god mat och dryck, möjlighet att röra på dig i mycket vacker natur och möta andra i enskilt och gemensamt kreativt arbete?

Vi blandar skrivarövningar i grupp med enskilt skrivande. Vi blandar intensiv samvaro med möjlighet att sitta och skriva eller vandra ensam i naturen, ta tid till att reflektera.

Vill du ha möjlighet att stanna kvar ett par dygn, smälta upplevelsen och uppleva Österlens fantastiska natur kan du lägga till ett par B&B dygn.

Tusen tack Anita för en mycket dynamisk, inspirerande och givande skrivarhelg! En sådan miljö som du bjöd oss på bidrar till att kreativiteten slår volter. Din gård är fantastisk, naturen runt omkring så vacker och maten, den vegetariska, blev en kulinarisk upplevelse för en normalätare som jag. Nu gäller det bara att landa i den lite gråare vardagen och hoppas på att förnimmelsen från Österlen finns kvar och bidrar till att skrivarglädjen håller i sig!

Christine Fernström

Österlen 2018


Målgrupp

Vi är minst 6 och högst 9 deltagare per kurs, så alla får utrymme för sina texter.

Fräscha rum, alla med egna badrum,

stora sällskapsutrymmen såväl inomhus som utomhus.

Kostnader

Skrivarkurs, helpension, inkvartering i dubbelrum: 3950:-

Enkelrumstillägg: 1800:-

Två extra-nätter sön- tis ; 1800:-

Anita Goldmans Skrivarpensionat

Anita Goldmans skrivarkurser

Skrivarpensionat med författaren Anita Goldman

– mycket mer än bara skrivarkurs

  • Det är möte i mycket vackra miljöer i Sverige och utomlands  och med en passionerad lärare som  är välkänd och professionell författare.

  • Det är god och riklig mat, vin om man vill och intressanta bordssamtal.

  • Det är alltid vackra hus som känns som hemma, men ändå rymliga nog att erbjuda alla en sängplats i enkel- eller dubbelrum.

  • Det är hänförande natur, det är lugna omgivningar, det är avskildhet och plats för att fokusera på Dig & Ditt och samtidigt självklar gemenskap.

  • Det är inspirerande skrivövningar och tid för fri skrivartid.

  • Det är samtal och ännu mera samtal med mig och med skrivarkamraterna om texterna, om lusten och rädslan att skapa. Om den personliga utgångspunkten, om litteraturen och förlagsvärlden, om livet och kärleken och vem vet, kanske lite om politiken och lite om anden...

Jag vill tacka för den fantastiska skrivkursen i helgen. Det var länge sedan jag blev så inspirerad och full med entusiasm inför livet och att skriva. ag tar med mig många bra tips och kommer att fortsätta utmana mitt skrivande mer framöver. Jag tar med mig en enorm inspiration, både vad gäller skrivandet men också hur jag vill leva mitt liv (mer grönska och mer livsglädje).  Stort stort tack! Maten var fantastisk! 
Mikaela Daleke , Österlen 2019

Helt magiskt med skrivarkurs hos Anita. Vi har upplevt något tillsammans som inte med lätthet låter sig förklara. Sara Silverskiold, Österlen 2018

Tusen tack för en fantastiskt rolig och inspirerande helg! Så många goda råd, intressanta samtal, läcker mat och själavårdande omgivningar! Så mycket vi hann med, och ändå gick dagarna alldeles för fort. Jag vet att du önskande respons och förslag på förbättringar/ändringar, men jag kommer inte på något. I så fall återkommer jag i ärendet. Ann Sofie Lindell, Österlen 2018

Mitt huvud nästan exploderade på vägen hem, så full av intryck var jag. Så roligt somr jag hade de dagarna hos dig har jag inte haft på åratal. Jag var uppspelt och glad och skrev som besatt på tåget hem. Liselotte Falguera,  Österlen 2018

Jag fick en jätteknuff framåt och känner mig upplyft, framför allt av din input  och alla övningar men också av den starka energin från varenda en i gänget. Man kände från timme ett att här kommer det att hända saker! 
Som jag sa i mobilen till en av döttrarna som ringde när jag precis kommit hem: Jag känner mig som en bubblande flaska med sockerdricka. Margareta Bremertz, Österlen, 
2019.

Mer information
Vänligen skicka en intresseanmälan för mer info om Anita Goldmans Skrivarpensionat.

Visa alla kurser med Anita Goldmans Skrivarpensionat

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om ABC I ATT SKRIVA SITT LIV.

Recensioner
Bli den första att recensera ABC I ATT SKRIVA SITT LIV!