Visa kurser.se som: Mobil

ABC I ATT SKRIVA SITT LIV

Anita Goldmans Skrivarpensionat
Kursinformation
Österlen
2 dagar
3 950 SEK
Kommande starter
Österlen
2019-09-13 15:00  
3 950 SEK
2020-06-05 15:00  
3 950 SEK

Beskrivning av ABC I ATT SKRIVA SITT LIV

Att skriva sitt liv – berättelsen om mitt och min släkts liv

På Österlen

September-19 FULLSATT!

Under femton år av intensivt arbete med skrivarelever, har jag noterat att många deltagare anländer med idéer om eller projekt kring självbiografiskt skrivande. Det kan vara åratal av dagboksskrivande som söker struktur eller läsare, det kan vara gamla brev som sparats eller inspelningar med släktingar som gjorts, det kan vara en önskan att berätta sitt liv för barn- och barnbarn eller det kan vara en specifik händelse, trauma, förhållande som pockar på att berättas, gestaltas.

I denna kurs utgår vi från den egna berättelsen och undersöker möjligheter och svårigheter. Vad är skillnaden mellan privat och personligt? Vad går gränserna för vad jag kan berätta om andra — närstående — människor? Hur hittar jag själv in till det väsentliga och bärande i det tilltrasslade nystan av känslor, episoder, tankar som är min livs historia? Vad händer när jag skönlitterärt gestaltar mitt eget liv?

Vill du tillbringa en helg i en förtrollande miljö, med god mat och dryck, möjlighet att röra på dig i mycket vacker natur och möta andra i enskilt och gemensamt kreativt arbete?

Vi blandar skrivarövningar i grupp med enskilt skrivande. Vi blandar intensiv samvaro med möjlighet att sitta och skriva eller vandra ensam i naturen, ta tid till att reflektera.

Vill du ha möjlighet att stanna kvar ett par dygn, smälta upplevelsen och uppleva Österlens fantastiska natur kan du lägga till ett par B&B dygn.


Målgrupp

Vi är minst 6 och högst 8 deltagare per kurs, så alla får utrymme för sina texter.

Fräscha rum, alla med egna badrum,

stora sällskapsutrymmen såväl inomhus som utomhus.

Kostnader

Skrivarkurs, helpension, inkvartering i dubbelrum: 3950:-

Enkelrumstillägg: 1800:-

Två extra-nätter sön- tis ; 1800:-

Anita Goldmans Skrivarpensionat

Anita Goldmans skrivarkurser

Skrivarpensionat med författaren Anita Goldman

– mycket mer än bara skrivarkurs

  • Det är möte i mycket vackra miljöer i Sverige och utomlands  och med en passionerad lärare som  är välkänd och professionell författare.
  • Det är god och riklig mat, vin om man vill och intressanta bordssamtal.
  • Det är alltid vackra hus som känns som hemma, men ändå rymliga nog att erbjuda alla en sängplats i enkel- eller dubbelrum.
  • Det är hänförande natur, det är lugna omgivningar, det är avskildhet och plats för att fokusera på Dig & Ditt och samtidigt självklar gemenskap.
  • Det är inspirerande skrivövningar och tid för fri skrivartid.
  • Det är samtal och ännu mera samtal med mig och med skrivarkamraterna om texterna, om lusten och rädslan att skapa. Om den personliga utgångspunkten, om litteraturen och förlagsvärlden, om livet och kärleken och vem vet, kanske lite om politiken och lite om anden...

NU ÄNNU MER SKRIVARPENSIONAT: VÄLKOMMEN TILL ÖSTERLEN!

Från och med april 2017 kommer jag att ta emot i mitt nya hem på Österlen, rymligt nog för många gäster och i hänförande miljö med sädesfält, bokskogar och 4 min till charmiga fiskeläget Skillinge och Branteviks undersköna klippbad. Här kommer konceptet med Skrivarpensionat att fördjupas : maten, miljön och omgivningarna spelar en stor roll på mina kurser, ett viktigt och härligt komplement till den intensiva skrivar-samvaron. Efter varje kurs kommer det att vara möjligt att lägga till 2 extranätter med reducerat pris som B&B- gäst så att Du som rest långväga , kan njuta extra av ett par dagar av  Österlens fantastiska omgivningar.

När november- och decembermörkret tynger som värst samlas vi i det som allmänt är känt som Mallorcas vackraste bergsby.I Fornalutx på Mallorca skriver och samtalar vi, vi äter vi den fantastiska lokala maten, dricker det lokala vinet och vandrar bland dignande apelsinträd, i underbart Medelhavsljus, i ett vackert gammalt hus med plats för alla och med vandringsleder och hänförande vyer rakt utanför dörren.

I  mars  varje år anordnas helt unikt skrivarpensionat i den bibliskt vackra bergsbyn Ein Karem -- idag en del av Jerusalems stad.  

Mer information
Vänligen skicka en intresseanmälan för mer info om Anita Goldmans Skrivarpensionat.

Visa alla kurser med Anita Goldmans Skrivarpensionat

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om ABC I ATT SKRIVA SITT LIV.

Recensioner
Bli den första att recensera ABC I ATT SKRIVA SITT LIV!