Visa kurser.se som: Mobil

AlmaNavigation

Förarintyg och segling på medelhavet

AlmaNavigation erbjuder praktisk utbildning ombord med sol och bad i Greklands underbara övärld. Här har du möjlighet att kombinera Förarintyg och seglingsutbildning. Någon som gjorde det är Patrik Nilsson som jobbar som utvecklingschef på en stor intresseorganisation


Patrik Nilsson”Jag kan absolut rekommendera alla att åka på kurs med AlmaNavigation, bättre kurs är svår att hitta”


Varför gick du kursen?

– Jag hade länge tänkt att jag skulle ta ett förarbevis för segelbåt. Jag kollade runt lite bland alternativen men hade svårt att knyta upp mig på en specifik veckodag eller avsätta några helger för det. När en kompis kom med förslaget att jag kunde göra det intensivt under en vecka så passade det mig som hand i handsken. Att det dessutom var i medelhavet gjorde ju knappast saken sämre.

Hur var lärarna?

– Ja, förutom att de är duktiga pedagoger så måste jag ju även säga att det är lätt att tycka om dem även på ett personligt plan. Och det är ju faktiskt riktigt viktigt när man bor ihop på ett trångt utrymme i en vecka. Så hatten av för Gunilla och Staffan.Hur gick undervisningen till?

– Dagarna var uppdelade i två pass. Förmiddagen spenderades med teori i övernattningshamnen – antingen på båten eller på en lokal restaurang. Även om det var teori var kursen även uppbyggd så att det var gott om praktiska exempel med olika uppgifter som man var tvungen att ta sig an. Och eftersom man är rätt så få som går kursen samtidigt så fanns det gott om kursledarhjälp när det behövdes. Eftermiddagen tillbringades till sjöss – någon eller några fick ta på sig befälsmössan medan de övriga fick bistå som matroser.

Hur använder du de kunskaperna idag?

– Jag ser fram emot en skön segelsommar i svenska skärgården.

Varför valde du AlmaNavigation?

– Anledningen till att jag valde AlmaNavigation var att de fick fina rekommendationer från goda vänner som hade deltagit i motsvarande kurs året innan.Läs mer om AlmaNavigation

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med AlmaNavigation och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.