)
Visa kurser.se som: Mobil

Vinterutbildning med fjälltur

All in Nature SWEDEN
Kursinformation
Storulvån
6 dagar
9 995 SEK
Kommande starter
Storulvån
2022-03-20  
9 995 SEK
2022-03-27  
9 995 SEK
En av kurserna 2021 ute på tur i det vackra landskapet.

Kursbeskrivning

Häng med på vinterutbildning i fjällmiljö. Upplev Svensk fjällvärld när den är som bäst, på vintern utan mygg! 

Vi går alltid ”All in” för att våra kurser ska ge dig så mycket det bara är möjligt. Vi försöker bli en sammansvetsad grupp som tillsammans genomför den här fantastiska upplevelsen. Resan börjar vid anmälan, våra diskussioner i en Facebook grupp där alla är välkomna att dela med sig av sina kunskaper och tankar.

Du kan vara "relativ" nybörjare på skidor och vintermiljö, vi går igenom alla grundkunskaper du behöver för att följa med på en tre dygn lång fjälltur med tält, skidor, ryggsäck eller pulka.

Självklart kan du som redan har fjäll/vintervana också följa med om du vill. Som en härlig naturupplevelse med andra som älskar natur, vinter och frisk luft. Berätta gärna för oss och var beredd att dela med dig av dina erfarenheter.

Målet är en härlig naturupplevelse, en fjälltur där vi sover två nätter i tält och en natt i snöbivack som vi gräver ut själva, bortom fjällstationens trygghet.

Boendet under utbildningen är mycket bekvämt på Storulvåns fjällstation med tillgång till dusch, bastu, restaurang, affär men även gemensamt kök för dig som vill laga egen middag under utbildningsdagarna söndag-tisdag. Sedan tar vi en tur tisdag-fredag under förutsättning att vi bedömer vädret som säkert. När vi kommer tillbaka igen blir det vandrarhem bastu och lyx med två rätters middag på kvällen. Den som vill köper till valfri måltidsdryck. En god natt senare åker vi hemåt under lördagen så vi kan packa upp och vila under söndag innan jobbet drar igång igen.

Frukostbuffé ingår alla fyra dagarna vi bor på fjällstation. Och en två rätters middag som avslutning efter fjällturen.
Övrig mat behöver du köpa med i form av frystorkad som mat vi tillagar utomhus i våra friluftskök. Du kan själv köpa middagar på fjällstationen när vi bor där eller tillaga egen middag i storköket.

Du kommer bjudas in till en messengergrupp i Facebook och där kan vi diskutera allt som har med utrustning, skidåkning, fjällsäkerhet, mat m.m. under planeringsmånaderna. Det kommer bli en stor del av teorikunskaperna, väl på plats är det praktik och åter praktik som gäller.

Resan blir till Storulvån fjällstation i Jämtland. Vi strävar efter att samåka. Nattåg finns som alternativ.

Vi kommer hjälpa dig med råd kring utrustning och jaga bra priser för dig som vill köpa nytt, möjlighet att hyra vissa saker finns av oss eller på plats i Jämtland.

Sammanfattning dagar:

  • Före kursen - Distansutbildning, Kyla, Kläder, Utrustning och Fjällsäkerhet
  • Lördag, resdag
  • Söndag,  övningsdag med rutiner vid rast och överraskande väder, skidteknik och utrustning. Karta och kompass på kvällen
  • Måndag, övningsdag med lite längre tur, hur man reser tält och bor i detta, navigeringstips och kartläsning i praktiken.
  • Tisdag – Fredag, fjälltur med två guider som ansvarar för din säkerhet och utbildar dig fjällets natur, faror och möjligheter. Vi upplever Jämtlandstriangeln. Fredag avslutas med middag.
  • Lördag, hemresa

Läs mer om innehåll och villkor på vår hemsida.

Mvh Torbjörn Selin, Kursansvarig

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Gruppfoto 2021Du som är nyfiken på friluftslivet i vintermiljö men ännu inte kunnat eller vågat ta steget ut i vinterlandskapet.

Kursintyg

Ett kursintyg tilldelas de som genomför hela utbildningen.

Kostnader

9995 kr

Kursledare

Du hittar detaljerad information på vår hemsida. Torbjörn Selin är överlevnads och friluftsexpert, Peter Lindström är erfaren fjälledare som även utbildar och examinerar nya fjälledare inom friluftsfrämjandet. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vinterutbildning med fjälltur.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 11 recensioner.

Daniel
Mycket bra upplägg med två dagar förberedande turer och fyra dagars fjälltur med bivack och tält. Två kompetenta ledare som tillsammans gav väldigt mycket!
Anna
Upplägget på utbildningen var mycket bra och lärorik. Utbildningsdagarna inför själva fjällturen var superbra och genomtänkta med både teori och praktik.Fjällturen var fantastisk med omväxlande väder och man hade verkligen nytta av de första dagarnas förberedelse. Grymt ledarskap gjorde gruppen trygg och vi hade fantastiskt kul tillsammans!!!
Martin Olsson
Bra upplägg, lära av varandra. Tufft väder. Det absolut tuffaste jag gjort. Grymt stolt över mig själv, jag hade det som krävdes.

All in Nature SWEDEN

Torbjörn Selin instruerar

Överlevnadskurser och friluftssäkerhet - All in Nature Sweden

Välkommen till All In Nature Sweden. Kärnan i vår verksamhet är överlevnadskurser, fördjupningskurser, teambuilding och föreläsningar inom krisberedskap prepping och såklart överlevnad. Även specialdesignade tillämpningskurser efter dina önskemål. Vi riktar oss till privatpersoner likväl som företag, vi anpassar oss gärna...


Läs mer och visa alla kurser med All in Nature SWEDEN

Kontaktuppgifter till All in Nature SWEDEN

All in Nature SWEDEN

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 304 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Vinterutbildning med fjälltur, fyll i följande uppgifter: