Visa kurser.se som: Mobil

Vinterutbildning med fjälltur

All in Nature SWEDEN
Kursinformation
Storulvån
6 dagar
2023-03-19 08:00
9 995 SEK
En av kurserna 2021 ute på tur i det vackra landskapet.

Kursbeskrivning

Häng med på vinterutbildning i fjällmiljö. Upplev Svensk fjällvärld när den är som bäst, på vintern utan mygg! 

Vi går alltid ”All in” för att våra kurser ska ge dig så mycket det bara är möjligt. Vi försöker bli en sammansvetsad grupp som tillsammans genomför den här fantastiska upplevelsen. Resan börjar vid anmälan, våra diskussioner i en Facebook grupp där alla är välkomna att dela med sig av sina kunskaper och tankar.

Du kan vara "relativ" nybörjare på skidor och vintermiljö, vi går igenom alla grundkunskaper du behöver för att följa med på en tre dygn lång fjälltur med tält, skidor, ryggsäck eller pulka.

Självklart kan du som redan har fjäll/vintervana också följa med om du vill. Som en härlig naturupplevelse med andra som älskar natur, vinter och frisk luft. Berätta gärna för oss och var beredd att dela med dig av dina erfarenheter.

Målet är en härlig naturupplevelse, en fjälltur där vi sover två nätter i tält och en natt i snöbivack som vi gräver ut själva, bortom fjällstationens trygghet.

Boendet under utbildningen är mycket bekvämt på Storulvåns fjällstation med tillgång till dusch, bastu, restaurang, affär men även gemensamt kök för dig som vill laga egen middag under utbildningsdagarna söndag-tisdag. Sedan tar vi en tur tisdag-fredag under förutsättning att vi bedömer vädret som säkert. När vi kommer tillbaka igen blir det vandrarhem bastu och lyx med två rätters middag på kvällen. Den som vill köper till valfri måltidsdryck. En god natt senare åker vi hemåt under lördagen så vi kan packa upp och vila under söndag innan jobbet drar igång igen.

Övrig mat behöver du köpa med i form av frystorkad som mat vi tillagar utomhus i våra friluftskök. Du kan själv köpa middagar och frukostar på fjällstationen när vi bor där eller tillaga egen mat i storköket.

Du kommer bjudas in till en messengergrupp i Facebook och där kan vi diskutera allt som har med utrustning, skidåkning, fjällsäkerhet, mat m.m. under planeringsmånaderna. Det kommer bli en stor del av teorikunskaperna, väl på plats är det praktik och åter praktik som gäller.

Resan blir till Storulvån fjällstation i Jämtland. Vi strävar efter att samåka. Nattåg finns som alternativ.

Vi kommer hjälpa dig med råd kring utrustning och jaga bra priser för dig som vill köpa nytt, möjlighet att hyra vissa saker finns av oss eller på plats i Jämtland.

Sammanfattning dagar:

  • Före kursen - Distansutbildning, Kyla, Kläder, Utrustning och Fjällsäkerhet
  • Lördag, resdag
  • Söndag,  övningsdag med rutiner vid rast och överraskande väder, skidteknik och utrustning. Karta och kompass på kvällen
  • Måndag, övningsdag med lite längre tur, hur man reser tält och bor i detta, navigeringstips och kartläsning i praktiken.
  • Tisdag – Fredag, fjälltur med två guider som ansvarar för din säkerhet och utbildar dig fjällets natur, faror och möjligheter. Vi upplever Jämtlandstriangeln. Fredag avslutas med middag.
  • Lördag, hemresa

Läs mer om innehåll och villkor på vår hemsida.

Mvh Torbjörn Selin, Kursansvarig

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Gruppfoto 2021Du som är nyfiken på friluftslivet i vintermiljö men ännu inte kunnat eller vågat ta steget ut i vinterlandskapet.

Kursintyg

Ett kursintyg tilldelas de som genomför hela utbildningen.

Kostnader

9995 kr

Kursledare

Du hittar detaljerad information på vår hemsida. Torbjörn Selin är överlevnads och friluftsexpert, Peter Lindström är erfaren fjälledare som även utbildar och examinerar nya fjälledare inom friluftsfrämjandet. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vinterutbildning med fjälltur.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 13 recensioner.

Martin
Fantastiskt kurs på flera sätt! Med erfarna, pedagogiska och ödmjuka ledare, som gärna delar med sig av sina kunskaper på ett enkelt och inspirerande sätt, upplever jag denna kurs som en jättebra grund för alla som vill bege sig ut i fjällen. Innehöll både grundläggande kunskaper till mer tips och trix från egna och andras erfarenheter. Allt gen...
Visa hela
Karl
Mycket bra och användbar kurs
Daniel
Mycket bra upplägg med två dagar förberedande turer och fyra dagars fjälltur med bivack och tält. Två kompetenta ledare som tillsammans gav väldigt mycket!

All in Nature SWEDEN

Torbjörn Selin instruerar

Överlevnadskurser och friluftssäkerhet - All in Nature Sweden

Välkommen till All In Nature Sweden. Kärnan i vår verksamhet är överlevnadskurser, fördjupningskurser, teambuilding och föreläsningar inom krisberedskap prepping och såklart överlevnad. Även specialdesignade tillämpningskurser efter dina önskemål. Vi riktar oss till privatpersoner likväl som företag, vi anpassar oss gärna...


Läs mer och visa alla kurser med All in Nature SWEDEN

Kontaktuppgifter till All in Nature SWEDEN

All in Nature SWEDENRecensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 367 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Vinterutbildning med fjälltur, fyll i följande uppgifter: