Visa kurser.se som: Mobil

Vinterutbildning med fjälltur

All in Nature SWEDEN
Kursinformation
Storulvån
6 dagar
7 995 SEK
Kommande starter
Storulvån
2021-03-21 08:00  
7 995 SEK
2021-04-04 08:00  
7 995 SEK

Kursbeskrivning

Häng med på vinterutbildning i fjällmiljö. Upplev Svensk fjällvärld när den är som bäst, på vintern utan mygg! Räkna med massor av snö och chans till bra väder efter påsk.

Vi går alltid ”All in” för att våra kurser ska ge dig så mycket det bara är möjligt. Det här är inte bara en kurs du anmäler dig till, vi försöker bli en sammansvetsad grupp som tillsammans genomför den här fantastiska upplevelsen. Resan börjar vid anmälan, våra diskussioner inom gruppen där alla är välkomna att dela med sig av sina kunskaper och tankar.

Du kan vara nybörjare på skidor och vintermiljö, vi går igenom alla grundkunskaper du behöver för att följa med på en tre dygn lång fjälltur med tält, skidor, ryggsäck (eller pulka om du vill) tillsammans med en liten grupp likasinnade frilufts och överlevnadsentusiaster.

Självklart kan du som redan har fjäll/vintervana också följa med om du vill. Som en härlig naturupplevelse med andra som älskar natur, vinter och frisk luft. Berätta gärna för oss och var beredd att dela med dig av dina erfarenheter.

Målet är en härlig naturupplevelse, en fjälltur där vi sover två nätter i tält och en natt i snöbivack som vi gräver ut själva, bortom fjällstationens trygghet.

Vi bor enkelt men bekvämt på Storulvåns gamla fjällstations gamla under utbildningen med tillgång till , dusch och gemensamt kök i huvudbyggnaden 300m söndag-tisdag. Vatten hämtar vi i en källa invid. Sedan tar vi en tur tisdag-fredag under förutsättning att vi bedömer vädret som säkert. När vi kommer tillbaka igen blir det vandrarhem bastu och lyx med två rätters middag på kvällen. Den som vill köper till valfri måltidsdryck. En god natt senare åker vi hemåt under lördagen så vi kan packa upp och vila under söndag innan jobbet drar igång igen.

Frukost buffé ingår alla fyra dagarna vi bor på fjällstation. Och en två rätters middag som avslutning efter fjällturen.

Övrig mat behöver du köpa med i form av frystorkad som mat vi tillagar utomhus i våra friluftskök. 

Du kommer bjudas in till en messengergrupp i Facebook och där kan vi diskutera allt som har med utrustning, skidåkning, fjällsäkerhet, mat m.m. under planeringsmånaderna. Det kommer bli en stor del av teorikunskaperna, väl på plats är det praktik och åter praktik som gäller.

Resan blir till Storulvån fjällstation i Jämtland 85 mil från Borås där Torbjörn Selin som är huvudansvarig för resan bor. Vi strävar efter att samåka. Nattåg kan bli aktuellt.

Vi kommer hjälpa dig med råd kring utrustning och jaga bra priser för dig som vill köpa nytt, möjlighet att hyra vissa saker finns av oss eller på plats i Jämtland.

Sammanfattning dagar:

  • Lördag 2 april, resdag
  • Söndag – Måndag, övningsdagar
  • Tisdag – Fredag, fjälltur
  • Lördag 10 april, hemresa

Läs mer om innehåll och villkor på vår hemsida.

Mvh Torbjörn Selin, Kursansvarig

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vinterutbildning med fjälltur.

All in Nature SWEDEN

Torbjörn Selin instruerar

Överlevnadskurser och friluftssäkerhet - All in Nature Sweden

Välkommen till All In Nature Sweden. Kärnan i vår verksamhet är överlevnadskurser, fördjupningskurser, teambuilding och föreläsningar inom krisberedskap prepping och såklart överlevnad. Även specialdesignade tillämpningskurser efter dina önskemål. Vi riktar oss till privatpersoner likväl som företag, vi anpassar oss gärna...


Läs mer och visa alla kurser med All in Nature SWEDEN

Kontaktuppgifter till All in Nature SWEDEN

All in Nature SWEDEN

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vinterutbildning med fjälltur!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 263 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Vinterutbildning med fjälltur, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser