Kursbeskrivning
ITALIENSK GLASSKURS – GELATO!
Vill du lära dig göra egen gelato som slår allt du någonsin smakat i glassväg? Vi på Al Dente vågar påstå att vi gör den krämigaste och lenaste glasseni hela Stockholm!
Kom och lär dig alla våra knep för att få till precis den där mjuka, krämiga konsistensen som kännetecknar en äkta gelato. Imponera sedan på familj och vänner hemma i ditt kök med denna klassiska efterrätt med nya smaker och en helt ny touch.
Lär dig göra den bästa gelaton i Stockholm
Vad säger du om smaker som exempelvis intensiv cioccolato, krämig pistacchio, sötsyrlig limone eller varför inte enl akritsglass?
Vi delar med oss av tips och trix för en perfekt och äkta italiensk gelato och testar att göra såser och tillbehör som lyfter gelaton till nya höjder.
I 20 år har vi gjort gelato på daglig basis både på våra kurser och med företag, vi har släppt en gelato-bok samt säljer produkter för hemmatillverkning av glass i mängder.
Vill ni lära er göra egen gelato, har ni hamnat rätt!
Kommande kursstarter
Övrig info
Hur går kursen till?
Vi ses i Al Dentes kök på det angivna datumet. Kom gärna 10 minuter före starttiden! Därefter gör vi oss bekanta med köket och går vi igenom alla recept. Vi inleder med 45 minuters gelato teori och sedan börjar tillverkningen av er egen gelato! Vi tillverkar gelato i drygt 1 timme och därefter sätter vi oss runt vårt rustika matbord och avnjuter era kreationer samt en lättare buffé med tilltugg bestående av Al Dentes delikatesser.
Antal deltagare
Antalet deltagare varierar med kökets storlek, grupperna består vanligtvis av 6-14 deltagare.
Bra att tänka på
- Kursens recept laddar ni ner digitalt genom en QR kod som ges vid ankomst. Vi tillhandahåller inte recept i pappersformat.
- Kom gärna 10 minuter före kursstart, då finns tid för att tvätta händerna och pudra näsan.
- Förkläde finns att låna
- Kursen innehåller 45 min gelato – teori
Språk
Vår personal är från Italien och pratar engelska eller svenska. Fråga vid boknings tillfället för mer information.
Detta ingår
- Lättare lunch
- Matlagningskurs
- Alla råvaror
- Service och städ
- QR kod med recept på alla rätter ni lagat
- 10% rabatt vid första köpet av Al Dentes egna delikatesser (gäller på plats och samma dag som upplevelsen äger rum)
- 45 min gelato – teori
- Lån av förkläde
- Kaffe eller te efter maten
Målgrupp
Kursen passar alla som är ute efter en rolig och lärorik aktivitet. Kursen är på grundläggande nivå, innehåller teori och innefattar mestadels praktisk tillverkning. Atmosfären i köket är familjär och avslappnad.
Våra kursledare är duktiga pedagoger och det är enkelt att hänga med. Denna gelato-utbildning passar alla som vill lära sig tillverka sin egen gelato, oavsett om man har en glassmaskin eller inte. Kursen passar ej personer som vill lära sig att tillverka glass professionellt, för kommersiellt syfte eller till försäljning. Inga förkunskaper eller förberedelser krävs.
Åldersgräns
Vi har 12 års gräns på denna kurs.
Lokal
Kursen äger rum i en av Al Dentes mysiga matstudios i centrala Stockholm, ni kommer meddelas exakt adress när det närmar sig kurstillfället.
- Al Dente Uno - Karlbergsvägen 25, Stockholm - Vasastaden
- Al Dente Cucina - Roslagsgatan 33, Stockholm - Vasastaden
- Al Dente Casa - Roslagsgatan 32, Stockholm - Vasastaden
- Al Dente Famiglia - Alströmergatan 45, Stockholm - Kungsholmen
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 4,8
En mycket intressant och givande kurs i tillverkning av italiensk glass -gelato! Att man själv kan göra en så len, god glass är lycka! Att lärare Samantha går igenom allt noggra...
Kursen var väldigt rolig och lärorik (en blandning av teori och praktik). Personalen var väldigt trevliga och hjälpsamma och det var en mycket varm atmosfär som förstärktes av d...
Älskar du italiensk mat?
De härliga råvarorna, underbara dofterna och fantastiska smakerna? Då kommer du att älska våra matlagningskurser! Vi lär ut traditionell italiensk matlagning sedan 2003, med äkta matglädje all’italiana i centrum. Klasserna är avslappnade och välstrukturerade, ledda av högt kvalificerade lärare som är...
Med precision och kärlek. Lärde vi oss grunderna i konsten att göra gelato. Fina lokaler trevligt sällskap och egenhändigt gjord gelato. En dag med många goda kvaliteter.