Kursinformation
Vetlanda
4 dagar
2023-06-27
Sista anmälan: Löpande
4 615 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Ett folkligt broderi som har en lång historia. Vi dyker fritt ner i olika tekniker som var brukligt vid den tiden. Vi blandar historik, stygnförslag, idéer om skissering, montering m.m.

Yllebroderi är ett folkligt broderi som har en lång historia som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. Här känner vi bäst det genom det skånska yllebroderiet men det har även starka rötter norröver i landet genom ett rikt dräktliv.

I den här kursen dyker vi ner fritt i olika tekniker som var brukliga vid tiden. Kursen passar alla nybörjare såväl som den mera erfarna. Vi arbetar med lite mera blandade material så som lingarn yllegarn och knyppelgarn. Vi tillför pärlor, paljetter, band, virkade spetsar osv. Det är detta som kallas grannlåtsboderi. Bottenmaterialet är kläde, ett vävt ylletyg i vackra färger.

Varför inte börja sy en kudde?

Du kommer också att få lite historik, stygnförslag, ideer om skissering, montering mm. Plus många goda samtal och skratt!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 615 kr inkl. kost och logi.

Kursledare

Ann Rydh är utbildad på konstfack bildlärarutbildningen och därefter arbetat som bildlärare. Gick samtidigt konstfacks kvällsskola i keramik och glas. Sedan 2011 arbetar hon som konstnär på heltid och arbetar nu med fritt broderi, yllebroderi och akvarellmåleri.
Under åren har det blivit utställningar egna, samlings- och jurybedömd utställningar.
Deltar också i” Konst runt” som täcker, Emmaboda , Torsås, Nybro och Södermöre kommuner.

Intresseanmälan

Intresserad av Yllebroderi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Ädelfors Folkhögskola

Vi är glada över att presentera 2023 års sommarkurser för dig!Här kommer våra nya sommarkurser 2023, låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka med just din drömkurs. Här, i vacker och lugn...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Recensioner
Bli den första att recensera Yllebroderi !
Intresseanmälan

För att få mer information om Yllebroderi , fyll i följande uppgifter: