Växt- och svampfärgning

Ädelfors Folkhögskola
Kursinformation
Vetlanda
4 dagar
2023-07-04
Sista anmälan: Löpande
4 615 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

OBS. Kursen är fullbokad.
Men du kan anmäla dig till reservlistan så kontaktar vi dig om det blir avbokningar. Just nu är det 0 personer i kö. Ring 0383-571 10 under kontorstid. 

Få grunden för att fortsätta färga på egen hand. Vi gör alla steg från växt- och svampplockning och förberedelser till själva färgningen och till sist går vi igenom hur man stickar en färgcirkel.

Under fyra dagar kommer du få prova att färga naturmaterial, främst ullgarn, med färgämnen från växter och svampar. Detta är en kurs för dig som vill ha grundkunskaper att fortsätta färga på egen hand. Vi kommer gå igenom färgningsprocessens alla steg från växtplockning och förberedelser av det textila materialet till själva färgningen och till sist gå igenom hur man stickar en färgcirkel.

Kursen kommer även att innehålla lite historisk bakgrund och hur man färgar med naturliga färgämnen så färgen blir beständig. Vi kommer gå igenom flertalet olika växter och svampar som ger färg för att sedan använda oss av några av dem för att färga garn till en färgcirkel. Vi kommer även att testa att färga olika fibertyper för att se och jämföra färgskillnaderna.

Du kommer få med dig ett kompendium hem, så du kan fortsätta din växt- och svampresa hemma efter avslutad kurs. Större delen av kursen kommer vara utomhus.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 615 kr inkl. kost och logi

Kursledare

Anna Kjellander har en industridesignutbildning och ett stort fokus på slöjd och då främst textil sådan. Hon är även utbildad svampkonsulent och plockade sin första färgsvamp vid 8 års ålder. Anna har ett stort intresse och erfarenhet av att trycka med blad och växtdelar på främst textil. Hon har deltagit i flera utställningar och hållit i kurser i färgning med både växter och svamp. Att experimentera och hitta kompositioner i trycken slutar aldrig att fascinera henne.

Intresseanmälan

Intresserad av Växt- och svampfärgning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Ädelfors Folkhögskola

Vi är glada över att presentera 2023 års sommarkurser för dig!Här kommer våra nya sommarkurser 2023, låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka med just din drömkurs. Här, i vacker och lugn...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Recensioner
Bli den första att recensera Växt- och svampfärgning!
Intresseanmälan

För att få mer information om Växt- och svampfärgning, fyll i följande uppgifter: