Kursinformation
Holsbybrunn
5 dagar
2023-06-26
Sista anmälan: Löpande
5 615 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Vi lär oss om olika sorters ull och prövar att tesa, karda och kamma. Prövar olika spinntekniker och tvinningar, men går även igenom om tvätt och efterbehandling.

OBS. Kursen är fullbokad.
Men du kan anmäla dig till reservlistan så kontaktar vi dig om det blir avbokningar. Just nu är det 0 personer i kö. Ring och anmäl dig: 0383-571 10.


Ta hand om ullen och lär dig spinna på slända och rock. En kurs för dig som vill pröva på att spinna och lära dig mer om ull.

En grundläggande kurs för hur du spinner en tråd. Vi går igenom hur man förbereder en ullfäll inför att spinna. Vi prövar att tesa, karda, kamma och tvätta ull, undersöker vad skillnaden blir för garnkvaliteten och användningsområde. Prövar olika spinntekniker och tvinningar men främst är målet att du ska få förståelse och kunskap för att spinna en tråd.

Vi tittar på ullfällar, ser på olika sorters ull och vad de passar till. Lär oss även om tvätt och efterbehandling av garner, textil kultur och historik om får, ull och garn.

Det är bra om du tar med; förkläde, hink, handduk, sax, anteckningsmaterial och om du har: kardor, ullkammar, spinnrock, slända. Ta gärna med ull om du har egna får eller vill analysera, diskutera och använda den ull du har.

Det kommer att finnas lite redskap för utlåning och försäljning. Olika sorters svensk ull kommer att finnas för undervisningen och försäljning.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

5 615 kr inkl kost och logi

Kursledare

Kursledare är Lena Köster, textilkonsthantverkare, spinnerska och väverska som arbetar  speciellt med den svenska ullen, med hela processen från fårskötsel till färdig textil. Lena har under många år undervisat i ullkännedom och ullhantverk i hela landet.

Intresseanmälan

Intresserad av Ullspinning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Ädelfors Folkhögskola

Vi är glada över att presentera 2023 års sommarkurser för dig!Här kommer våra nya sommarkurser 2023, låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka med just din drömkurs. Här, i vacker och lugn...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn


Recensioner
Bli den första att recensera Ullspinning !
Intresseanmälan

För att få mer information om Ullspinning , fyll i följande uppgifter: