Ullspinning grund sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Vi lär oss om olika sorters ull och prövar att tesa, karda och kamma. Prövar olika spinntekniker och tvinningar, men går även igenom om tvätt och efterbehandling.

Ta hand om ullen och lär dig spinna på slända och rock. En kurs för dig som vill pröva på att spinna och lära dig mer om ull.

En grundläggande kurs för hur du spinner en tråd. Vi går igenom hur man förbereder en ullfäll inför att spinna. Vi prövar att tesa, karda, kamma och tvätta ull, undersöker vad skillnaden blir för garnkvaliteten och användningsområde. Prövar olika spinntekniker och tvinningar men främst är målet att du ska få förståelse och kunskap för att spinna en tråd.

Vi tittar på ullfällar, ser på olika sorters ull och vad de passar till. Lär oss även om tvätt och efterbehandling av garner, textil kultur och historik om får, ull och garn.

Det är bra om du tar med; förkläde, hink, handduk, sax, anteckningsmaterial och om du har: kardor, ullkammar, spinnrock, slända. Ta gärna med ull om du har egna får eller vill analysera, diskutera och använda den ull du har.

Det kommer att finnas lite redskap för utlåning och försäljning. Olika sorters svensk ull kommer att finnas för undervisningen och försäljning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 juni, 2024

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: Löpande

Kostnader

5 995 kr inkl kost och logi.

Kursledare

Kursledare är Lena Köster, textilkonsthantverkare, spinnerska och väverska som arbetar speciellt med den svenska ullen, med hela processen från fårskötsel till färdig textil. Lena har under många år undervisat i ullkännedom och ullhantverk i hela landet.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ullspinning grund sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VI ÄR GLADA ÖVER ATT PRESENTERA SOMMARKURSERNA 2024 FÖR DIG! Låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka i sommar med just din drömkurs. Här i hjärtat av Småland, i vacker och lugn...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights