Täljkurs sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Kursen är fullbokad men du kan anmäla dig till reservplats, kontakta:
Cicci Hultqvist, Tel 0383-571 10, 070-33 78 647

Tälj med kniv och yxa i färskt trä! En rolig och inspirerande grundkurs i täljning som kan anpassas för dig som är lite mer van att tälja. Vi börjar enkelt men ökar på svårighetsgraden allt eftersom

Du får lära dig tälja med kniv och yxa i färskt trä. Andra verktyg och redskap som du också kommer att använda är spräckjärn, bandkniv, täljhäst, japanska dragsågar och navare. Vi arbetar med täljteknik som olika knivgrepp samt klyvning och kapning. Vi arbetar också med materialkännedom och formens betydelse för föremålet, enklare ytbehandling, mönsterskärning och hur du håller dina verktyg vassa.

Verktyg, redskap och material finns på plats. Det finns också föremål att inspireras av som slevar, smörknivar, stekspadar, fantasifåglar, gubbar, smycken, nålhus, krympburkar m.m.

Praktiska moment:
Täljteknik med skärande eggverktyg som kniv, yxa, bandkniv och bildhuggarjärn. Klyvteknik med spräckjärn och yxa, sågteknik med olika typer av sågar, enklare dekorteknik och ytbehandling.

Teoretiska moment:
Material, redskap och verktygsegenskaper, anskaffning, torkning och förvaring av material och föremål.

Kursens mål är att inspirera och ge dig kunskap om täljning i det färska träet, så att du kan och känner lust att fortsätta med täljandet. Du behöver oömma kläder att arbeta i och om du har egna eggverktyg och vill använda dessa, kan du ta med dem.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 juli, 2024

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: FULLBOKAD

Kostnader

5 995 kr inkl. kost och logi

Kursledare

Kursledare är Anders Isgren, snickarmästare, slöjd- och konsthantverkare och en van kursledare. Anders har under många år arbetat som hemslöjdskonsulent i Kalmar län.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Täljkurs sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VI ÄR GLADA ÖVER ATT PRESENTERA SOMMARKURSERNA 2024 FÖR DIG! Låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka i sommar med just din drömkurs. Här i hjärtat av Småland, i vacker och lugn...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights