Visa kurser.se som: Mobil

Munspelskurs grund

Ädelfors Folkhögskola
Kursinformation
Holsbybrunn
5 dagar
2021-07-26
Sista anmälan: Löpande
4 750 SEK

Kursbeskrivning

Redan under första lektionen kan du börja spela ackord och enkla melodier.

Munspelet är ett anspråkslöst instrument med oanade möjligheter. Det är litet och går alltid att ta med sig men trots den ringa storleken går det att få ut riktigt mycket musik ur det. Munspel är särskilt vanligt inom blues och folkmusik men i princip går det att spela all sorts musik på munspel.

Det går snabbt att komma igång att spela, du kan börja spela ackord och enkla melodier redan under första lektionen. Under kursen kommer vi att jobba mycket med grunderna: Att få bra kontroll över andningen, olika sätt att spela en eller två toner i taget, att lära oss var tonerna finns på instrumentet och att få en så fin klang som möjligt.

Vi kommer att musicera mycket tillsammans! I början kommer vi att skriva ut musiken med enkel siffer-tabulatur men så fort det går försöker vi spela på gehör, det vill säga genom att lyssna på varandra och lära oss att läsa av vad som händer i musiken. Varje dag kommer att innehålla lektioner i större grupp och spelpass i mindre grupper varvat med egen övningstid.

Covid 19: Din säkerhet är vår högsta prioritet
Vi följer myndigheternas och Visitas anvisningar om trygga möten. Och följer dygnet runt  Corona-virusets spridning och hur det kan påverka verksamheten. Vi arbetar  hårt med förebyggande åtgärder för att säkra medarbetares, kortkursdeltagares och konferensgästers hälsa och säkerhet så långt det är möjligt. Bland annat med god handhygien, utvidgning av lokalvården i alla offentliga miljöer och förhöjda säkerhetsrutiner i köket. Medarbetare som är hemma med symptom måste uppvisa ett negativt Corona-test innan hen får återgå till arbetet. Medarbetare som har besökt utsatta områden får inte vara i tjänst. Tveka inte att kontakta oss vid frågor och funderingar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla som vill lära sig munspelande.

Kostnader

4 750kr inkl kost och logi

Kursledare

Erland Westerström är munspelare och folkmusiker med utbildning från Kungl. musikhögskolan i Stockholm. Han har flera års erfarenhet av att undervisa i munspel, både i kurser och privat. Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära mig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Munspelskurs grund.

Ädelfors Folkhögskola

Sommarkurser 2021Vi är glada över att presentera årets sommarkurser för dig! Vi tror och hoppas att vi går mot ljusare tider och att det återigen att det ska vara möjligt att arrangera kurser, inte helt och hållet som vanligt, men...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Recensioner
Bli den första att recensera Munspelskurs grund!
Intresseanmälan

För att få mer information om Munspelskurs grund, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser