Munspel - fortsättning sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
4 dagar
Pris
4 995 SEK
Nästa kurstillfälle
9 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 dagar
Pris
4 995 SEK
Nästa kurstillfälle
9 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Detta är en kurs för dig som spelat munspel i åtminstone ett år, och vill få inspiration och ta ditt spel till en ny nivå.

Vi kommer att jobba med att utveckla spelteknik som andning, blockering, klang, att böja toner och mycket annat. Vi kommer också att gå igenom lite enklare musikteori som är bra att känna till för munspelare, till exempel olika så kallade positioner och hur man kan välja rätt munspel till en låt. Fokus ligger på folkmusik (melodispel) och blues (improvisation och komp) men vi kommer även att titta på andra genrer. Vi spelar och diskuterar tillsammans men det finns också gott om tid för egen övning.

Det finns stora möjligheter för dig som deltagare att påverka innehållet i kursen och att ta upp saker som du vill jobba mer med eller bli bättre på.

Musiken vi spelar kommer till stor del att finnas utskriven med tabulatur men målet är att alla ska kunna spela åtminstone lite på gehör. Du behöver inte kunna läsa noter för att delta i kursen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 juli, 2024

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: Löpande

Kostnader

4 995 kr inkl. kost och logi.

Kursledare

 Erland Westerström är munspelare och folkmusiker med utbildning från Kungl. musikhögskolan i Stockholm. Han har flera års erfarenhet av att undervisa i munspel, både i kurser och privat. Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära mig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Munspel - fortsättning sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VI ÄR GLADA ÖVER ATT PRESENTERA SOMMARKURSERNA 2024 FÖR DIG! Låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka i sommar med just din drömkurs. Här i hjärtat av Småland, i vacker och lugn...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights