Visa kurser.se som: Mobil

Läderhantverk - helgkurs

Ädelfors Folkhögskola
Kursinformation
Holsbybrunn
3 dagar
2021-11-26
Sista anmälan: Inställd
2 800 SEK

Kursbeskrivning

OBS. Kursen är inställd på grund av sjukdom

Upplev lädrets mångsidiga egenskaper! Läder kan vara silkeslent eller grovt som trä beroende på ursprungsdjur, garvningsteknik, infettning och ytbehandling.

Från urgamla tider har läder använts till många olika föremål och överträffar de flesta andra material. Vi känner alla till skor, väskor och kläder, men kanske inte kannor, flaskor, rustningar och båtar?

Du får lära dig hur man kan använda lädrets olika ytor, tjocklek och styrkor för att tillverka föremål som håller livet ut. Du börjar med ett enkelt bälte med spännet i gjutmässing och går vidare till en väskmodell med ursprung i 1400-talet. Modellens form och storlek kan varieras i det oändliga, din väska blir unik!

Vi använder sadelmakarsömn med vaxad lintråd och trubbnål. Men du kommer också lära dig att tvinna sytråd av lin och svartvax, sätta på nylonborst och sy med böjd syl. Du får kunskap om hur man formar läder med hjälp av vatten och enkla träverktyg och att ge det färdiga föremålet en fin och tålig yta. Lädret är vegetabiliskt garvat på Tärnsjögarveri i Gästrikland och är mycket väl anpassat till handsömnadstekniker.

Kursen kräver ingen förkunskap, bara en nyfikenhet på hur materialets underbara egenskaper kan utnyttjas med ett fåtal enkla verktyg. Erfarna läderhantverkare är också välkomna till att upptäcka nygamla tekniker för framtida projekt.

Alla verktyg som behövs att slutföra kursens projekt finns på plats, men du är välkommen att ta med dig egna handverktyg om du vill.

Målet med kursen är att ge en god insikt i hantverket och ge deltagarna teknik, kunskap och självförtroende till att fortsätta med egna projekt i både tungt och lätt läder.

OBS. Kursen är inställd på grund av sjukdom

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kostnader

2 800 kr inkl. kost och logi

Kursledare

OBS. Kursen är inställd på grund av sjukdom

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Läderhantverk - helgkurs.

Ädelfors Folkhögskola

Nu kan du boka helgkurser till hösten!Tänk dig att få ägna en helg åt dig själv och ditt intresse! Att bryta vardagen, få nya kunskaper och möta andra som delar din lust att lära.  Om ossÄdelfors Folkhögskola erbjuder en modern...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Recensioner
Bli den första att recensera Läderhantverk - helgkurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Läderhantverk - helgkurs, fyll i följande uppgifter: