Visa kurser.se som: Mobil

Keramikkurs - sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola
Kursinformation
Holsbybrunn
5 dagar
2019-07-29
4 950 SEK

Kursbeskrivning

Kursen är fullbokad. Du kan anmäla dig till reservlistan:
Cicci Hultqvist
Kurssamordnare
Tel 0383-571 10, 070-33 78 647


Här får du lära dig grunderna i keramik. Du kommer arbeta i lergodslera och i olika tekniker. Du lär dig dreja, ringla, kavla, tumma och du lär dig även dekorera och engobera. Du skapar olika figurer/bruksföremål med händerna. Mindre föremål kommer vi kunna skröjbränna och glasyrbränna här. Är man intresserad av att skapa större föremål så kan vi endast erbjuda skröjbränning sedan får du själv ta med hem för glasyrbränning. Du får vara med i hela processen från att knåda leran till bränningen. 

För att få inspiration åker vi ev. på studiebesök till kursledarens keramikverkstad och ev hälsar vi på hos någon annan keramiker i närområdet. 

Kostnader

4 750:-

Kursledare

Cecilia Persson arbetar som keramiker och har egen verkstad i Vetlanda. Hon driver Cillas krukor sedan 16 år tillbaka. Cecilia säljer sin keramik i sin egna verkstad, på Gotland på somrarna samt på stora julmässor såsom Huseby exempelvis

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramikkurs - sommarkurs.

Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Hej och välkommen! Här kan du se Ädelfors folkhögskolas kortkursprogram för sommaren 2019.

OBS: Missa inte våra höstkurser 2019 i Akvarellmålning på distans och Skriv och fotografera på distans. Båda kurserna har fem delkurser på 14 arbetsdagar vardera under tre veckor. Du kan ansöka till en eller flera kurser. Inga närträffar.  Läs mer och ansök senast den 26 augusti. Undervisningen är kostnadsfri på höstkurserna.

Ädelfors Folkhögskola erbjuder en modern kurs- och konferensanläggning i Holsbybrunn utanför Vetlanda i hjärtat av Småland. Folkhögskolan drivs av arbetarrörelsens organisationer i södra Sverige och erbjuder kortkurser inom flera olika områden. I hotelldelen bor du i trivsamt och praktiskt inredda 3-stjärniga ...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Tel: 0383-571 00
www.adelfors.nu

Recensioner
Bli den första att recensera Keramikkurs - sommarkurs!