Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Holsbybrunn
5 dagar
4 950 SEK
Kommande starter
Holsbybrunn
2020-07-13  
4 950 SEK
2020-07-20  
4 950 SEK
2020-07-27  
4 950 SEK

Kursbeskrivning

Grundkurs i keramik. Du kommer arbeta i lergodslera och använda olika tekniker. Du lär dig dreja, ringla, kavla, tumma och skapa olika figurer/bruksföremål med händerna.

Här får du lära dig grunderna i keramik. Du kommer arbeta i lergodslera och i olika tekniker. Du lär dig dreja, ringla, kavla, tumma och du lär dig även dekorera och engobera. Du skapar olika figurer/bruksföremål med händerna. Mindre föremål kommer vi kunna skröjbränna och glasyrbränna här. Är man intresserad av att skapa större föremål så kan vi endast erbjuda skröjbränning sedan får du själv ta med hem för glasyrbränning. Du får vara med i hela processen från att knåda leran till bränningen. 

För att få inspiration åker vi på studiebesök till kursledarens keramikverkstad och ev hälsar vi på hos någon annan keramiker i närområdet. 

Materialkostnad tillkommer

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

Kursledare Cecilia Persson, arbetar som keramiker och har egen verkstad i Vetlanda. Hon driver Cillas krukor sedan 17 år tillbaka. Cecilia säljer sin keramik i sin egna verkstad, på Gotland på somrarna samt på stora julmässor såsom Huseby exempelvis

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik.

Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Information om vår hantering av Coronavirusets (Covid-19) spridning. Sommaren 2020Hur situationen ser ut i sommar är omöjligt att bedöma i dagsläget. Men det är vår absoluta målsättning att genomföra sommarkurserna med alla nödvändiga säkerhetsåtgärder som för tidpunkten krävs. Vi följer...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Recensioner
Bli den första att recensera Keramik!

Liknande kurser