Indigo/ Shibori/ Reservagetryck hösthelgkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
3 dagar
Pris
3 665 SEK
Nästa kurstillfälle
17 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 dagar
Pris
3 665 SEK
Nästa kurstillfälle
17 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Välkommen till en djupdykning i indigo! Under kursen arbetar vi med olika reservage- och trycktekniker som shibori* i kombination med färgning med naturlig indigo.

Du lär dig att sätta ett indigobad enligt 123 metoden och att skapa mönster på olika textila material som bomull, ull, lin och siden. Kursen passar både för dig som har förkunskaper och för dig som är nybörjare. Ett utbud av tyger finns att köpa på plats och du har även möjlighet att köpa ett indigokit vid kurstillfället för att att sedan kunna arbeta vidare självständigt med dina mönsteridéer.

*Shibori - Samlingsnamn för att reservera ytor genom att knyta, vika och sy.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 november, 2023

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: Löpande

Kostnader

3 665 kr inkl. kost och logi.

Kursledare

Linda Zetterman är verksam som formgivare med fokus på naturliga färgpigment och hållbar textilproduktion med perspektivet både människa och natur. Hon driver hantverksstudion Boom craft studio, vilka samarbetar med hantverkare i Kutch, Indien, med framtagning av handvävda och blocktryckta textilier. Linda har studerat olika textila hantverk med fokus på indigo i Indien, Japan och Vietnam. Hon håller workshops i indigofärgning och andra naturliga färgnings- och mönstringsmetoder. Sedan 2013 undervisar hon i färgning, tryck och formgivning på Capellagårdens textilutbildning. Hon är utbildad i textil form på Konstfack, med en MFA 2003.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Indigo/ Shibori/ Reservagetryck hösthelgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VÄLKOMMEN TILL VÅRA HÖSTHELG-KURSER!Tänk dig att byta miljö i några dagar i höst och lära dig något nytt! Kanske hitta en ny inriktning i livet eller bara ägna dig åt ditt intresse i gemenskap med likasinnade? Kursledarna har förstås förberett...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights