Gärdsgårdsbygge

Ädelfors Folkhögskola
Kursinformation
Holsbybrunn
4 dagar
2023-07-11
Sista anmälan: Löpande
4 615 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Du får lära dig om materialval, tillverkning av material till praktiskt uppförande av en stabil gärdsgård. Detta är en praktisk kurs helt och hållet.

Gärdsgården har en tusenårig historia på den svenska landsbygden. I dag märks ett växande intresse för den gamla traditionen att bygga gärdsgård.

Gärdsgårdar har vi använt som stängsel i flera tusen år. De är vackra och ändamålsenliga. Detta är handens kunskap! En kurs för dig som vill kunna utföra jobbet själv! De har sett något annorlunda ut i olika delar av landet.

Hantverket från materialval, tillverkning av material till praktisk uppförande av en stabil gärdesgård.

Vi bygger en tät variant av rundvirke. Vi värmer vidjorna över en brasa. Du måste öva på att kunna se hur du ska bygga vidare och se/planera för att det ska bli rätt på slutet. Vi bygger hörn och avslut.

En erfaren kursledare hjälper dig. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 615 kr inkl kost och logi. 

Kursledare

Jonas Axelsson har 25 års erfarenhet av att bygga gärdsgårdar och som till vardags driver eget företag inom skogs- och markarbeten. 

Intresseanmälan

Intresserad av Gärdsgårdsbygge och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Ädelfors Folkhögskola

Vi är glada över att presentera 2023 års sommarkurser för dig!Här kommer våra nya sommarkurser 2023, låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka med just din drömkurs. Här, i vacker och lugn...


Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn


Recensioner
Bli den första att recensera Gärdsgårdsbygge !
Intresseanmälan

För att få mer information om Gärdsgårdsbygge , fyll i följande uppgifter: