Certifierad Key Account Manager

Kursbeskrivning

Bli Certifierad Key Account Manager

Key Account Manager är utbildningen för dig som vill utvecklas i ditt säljarbete och arbeta som Key Account Manager där du ansvarar för företagets nyckelkunder. Som Key Account Manager hanterar du både försäljning, utveckling av kunden och affären och säkerställer fortsatt lönsamhet för både kund och företag.

Utbildningen ger dig en bred bas och efter godkänt genomförande av utbildningen kan du börja arbeta inom Key Account Management. Utbildningen består av 4 kursmoduler.

Modul 1:Roll och ansvarsområden som Key Account Manager

Denna kursmodul syftar till att verkligen förstå skillnaden mellan nykundsbearbetning och Key Account Management, eller nyckelkundshantering.

Modul 2:Strategi i KAM-processen

Denna kursmodul syftar till att skapa en kunskap kring hur KAM-processen ser ut, hur man lägger upp en strategi och identifierar köpbeteenden

Modul 3:Nyckeltal, uppföljning och samarbeten

Denna kursmodul syftar till att utveckla dina kunskaper och färdigheter kring att hantera nyckeltal, hur du följer upp din kund och vilka samarbeten internt som är viktiga.

Modul 4:Kundbehov och kundnytta

Kursmodulen syftar övergripande till att du ska kunna Paketera ditt erbjudande och kommunicera det. Fokusera på kundbehovet. Relationsmarknadsföring förhandlingsteknik.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

ATT STUDERA TILL KEY ACCOUNT MANAGER INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill

- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon

- Du avgör själv studietakten

- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Du får tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal där du träffar vår kursledare. Du kommer att få ta del av skärminspelade föreläsningar i Powerpoint.

Själva föreläsningsmaterialet har du även tillgång till i kursportalen när det är dags att göra övningsuppgifter och inlämningsuppgifter som skickas in för granskning av vår personal som därefter ger dig feedback.

I kursportalen finns det ett Forum där du kan diskutera och fråga andra kursdeltagare och lärarna om kursinnehållet. Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem samt när du får återkoppling på dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom chat, mail och telefon. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter och inlämningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

KURSPLANEN

YRKESROLLEN

- Ansvarsområde som KAM

- Vad är en nyckelkund?

- Organisation

- Uppföljning och budgetmål

KAM STRATEGI

- KAM-processen

- Strategi; Konkurrent och affär

- Identifiera köpbeteende

- Kommunikation

- Marknadsföring

- Inlämningsuppgift

NYCKELTAL & SAMARBETE

- Nyckeltal

- Så följer du upp din kund

- KAM Interna samarbeten

- Så ligger du steget före

- Tentamen

KUNDBEHOVET

– Paketera ditt erbjudande

– Kommunicera erbjudandet

– Fokusera på kundbehovet

– Relationsmarknadsföring

– Förhandlingsteknik

– Inlämningsuppgift

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Utbildningen är gjord för dig som vill studera var du vill, när du vill och hur du vill. Du har tillgång till kursmaterialet oavsett teknikplattform, t ex stationär dator, laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Eftersom utbildningen bedrivs i din valda studietakt går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Du väljer också själv när du vill starta utbildningen. Inga förkunskaper behövs om det inte anges att du måste ha läst en viss modul eller kurs innan.

Kursintyg

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Key Account Manager.

Kostnader

Kursavgiften för utbildningen till Certifierad Key Account Manager med fyra kursmoduler är 15 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura med 3750 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Delbetalning under 12 månader möjlig a 1375 kr/månad.

I kursavgiften ingår:

- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom skärminspelade föreläsningar

- Övningsuppgifter

- Inlämningsuppgifter

- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning

- Utfärdande och utskick av examensbevis

Video

Intresseanmälan

Intresserad av Certifierad Key Account Manager och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Academy Online

Välkommen till Academy Online! Nordens största utbildningsföretag för digitala yrkesutbildningar. Är det dags att ta nästa steg i din karriär? Academy Online Sweden erbjuder idag ett 160-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt...


Läs mer och visa alla kurser med Academy Online

Kontaktuppgifter till Academy Online

Academy Online


Tel: 0775-544 000 vx

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 13 recensioner.

Nathalie Thulin Dufvenberg

Det bästa med utbildningen var att de är så flexibelt, att man kan göra uppgifterna, kolla på utbildningsmaterialet när man kan och har tid. Gott om tid till varje modul och bra innehåll. Direkt och konkret feedback från handledaren.

Tomas Thulin

Mycket bra upplägg där ni bygger upp tänket runt hur en KAM jobbar och passar in i en organisation. Den fjärde modulen gav mig mest och var bra. Gillar också att utbildningen var online, verktyget var överlag enkelt att använda och jag kan själv planera min tid. Dock kan det också vara en nackdel, lätt att det dagliga arbetet prioriteras. Mycket...

Visa hela
Peter Brodén

Det bästa med utbildningen är att man kan göra den online i sin egen fart. Lätt att följa! Enkelt att förstå, som har gett bra kött på benen!

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 270 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Certifierad Key Account Manager, fyll i följande uppgifter: