Visa kurser.se som: Mobil

Certifierad Företagssäljare

Academy Online
Kursinformation
Distans
Valfri studietakt men om heltid ca 8 veckor.
När du vill
Sista anmälan: Alltid öppet
18 500 SEK inkl. moms
Företagssäljare

Kursbeskrivning

Utbilda dig till företagssäljare

Certifierad Företagssäljare är utbildningen för dig som vill arbeta i roller såsom Säljare, Key Account Manager eller Customer Success Manager.

Utbildningen ger dig en bred bas och efter godkänt genomförande av utbildningen kan du börja arbeta inom företagsförsäljning.

Studietakten är valfri och varierar beroende på tidigare erfarenhet. Utbildningen omfattar ca 8 veckor på heltid och består av 11 kursmoduler.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

ATT STUDERA TILL FÖRETAGSSÄLJARE INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill

- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon

- Du avgör själv studietakten

- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Du får tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal där du träffar vår kursledare. Du kommer att få ta del av skärminspelade föreläsningar i Powerpoint.

Själva föreläsningsmaterialet har du även tillgång till i kursportalen när det är dags att göra övningsuppgifter och inlämningsuppgifter som skickas in för granskning av vår personal som därefter ger dig feedback.

I kursportalen finns det ett Forum där du kan diskutera och fråga andra kursdeltagare och lärarna om kursinnehållet. Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem samt när du får återkoppling på dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom chat, mail och telefon. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter och inlämningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

KURSPLAN

Beskrivning av respektive kursmoduls innehåll:

Modul 1: Affärsmannaskap

Denna kursmodul syftar till att skapa en bra grund för dig som ska arbeta med försäljning inom ett företag. Genom att förstå varför ett företag arbetar som det gör, och hur rollen som säljare påverkar och utvecklar kunder.

Modul 2: Inköpsprocessen vid kvalificerade köp

Denna kursmodul syftar till att skapa en förståelse för kundens vardag och ge dig som säljare rätt verktyg att kunna påverka i rätt tid och planera din försäljning.

Modul 3: Komplex försäljning

Denna kursmodul syftar till att utveckla dina kunskaper och färdigheter kring att hantera kvalificerad och komplex försäljning på ett personligt sätt, för att bygga långsiktiga kundrelationer med hänsyn till företagets behov av kundnytta och lönsamhet.

Modul 4: Social selling - Den digitala försäljningen

Kursmodulen syftar övergripande till att du ska kunna planera, genomföra, analysera och utvärdera sälj- och marknadsaktiviteter i digitala kanaler och sociala medier.

Modul 5: Att sälja till företag — B2B

Kursmodulen syftar till att övergripande utveckla dina kunskaper och färdigheter kring komplex B2B-försäljning.

Modul 6: Att sälja till offentlig sektor – B2G

Modulen syftar övergripande till kunskaper att kunna bevaka, besvara och påverka offentlig sektor som kund.

Modul 7: Marketing Automation – den digitala leadsgenereringen

Kursmodulen syftar till att skapa en förståelse för de digitala verktyg och processer som marketing automation innefattar. Modulen möjliggör att du har kunskap och förmåga att planera, genomföra och utvärdera digital marknadsautomation.

Modul 8: Key Account Management – Utveckla en hållbar och lönsam kund

Att arbeta med Key Account Management handlar att utveckla hållbara, långsiktiga och lönsamma affärsrelationer med företagets strategiska nyckelkunder. Du kommer i denna kursmodul att lära dig hantera analyser för kund och företag och hur du kan arbeta med uppföljningsarbete ur ett lönsamhets- och kundnyttoperspektiv.

Modul 9: Affärsekonomi

I denna kursmodul lär du dig hur ett företags målsättningar omvandlas till konkreta och mätbara budgetar och kalkyler. Du får också en introduktion till ekonomiska begrepp inom affärer.

Modul 10: Affärsengelska- och relationer med utländska kunder

Kursmodulens syfte är att utveckla dina kompetenser för att du som säljare ska kunna ingå i affärsmässiga relationer med utländska kunder. Fokus kommer att ligga på visad förståelse för, och hänsyn till, andra kulturer. Du kommer också att få en genomgång av viktiga affärsmässiga begrepp i det engelska språket.

Modul 11: Affärsjuridik

En kursmodul som syftar till att skapa grundläggande förståelse för juridiken som påverkar inom försäljning i B2B-relationer.

EN DETALJERAD KURSPLAN FÖR ALLA MODULER 

Hittar du på Academy Onlines hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Utbildningen är gjord för dig som vill studera var du vill, när du vill och hur du vill. Du har tillgång till kursmaterialet oavsett teknikplattform, t ex stationär dator, laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Eftersom utbildningen bedrivs i din valda studietakt går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Du väljer också själv när du vill starta utbildningen. Inga förkunskaper behövs om det inte anges att du måste ha läst en viss modul eller kurs innan.

Kursintyg

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Företagssäljare

Kostnader

Kursavgiften för utbildningen till Certifierad Företagssäljare är 18 500 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura med 1682 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura.

I kursavgiften ingår:

- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom skärminspelningar

- Övningsuppgifter

- Inlämningsuppgifter

- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning

- Utfärdande och utskick av examensbevis

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Certifierad Företagssäljare.

Academy Online

Välkommen till Academy Online!

Är det dags att ta nästa steg i din karriär? Academy Online erbjuder idag ett 100-tal digitala yrkesutbildningar samt längre och kortare kurser. Detta är ett modernt sätt att studera där du avgör när du vill studera, var du villbefinna...


Läs mer och visa alla kurser med Academy Online

Kontaktuppgifter till Academy Online

Academy Online


Tel: 0775-544 000 vx

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Hannes Melin
Bra kursmaterial, väldigt bra med ordentlig feedback på mina uppgifter.
Madeleine Hellman
Bra material och framför allt en engagerad kursledare. Det märktes att hon tog sig tid att noggrant läsa igenom det inskickade materialet och kom med väldigt bra feedback.
Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 153 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Certifierad Företagssäljare, fyll i följande uppgifter: