Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Vit-icke-vit: en antirasistisk studiecirkel (distans)

ABF Stockholm
Kursinformation
Distans
5 tillfällen
50 SEK

Info om Vit-icke-vit: en antirasistisk studiecirkel (distans)

Är du upp till 25 år och vill lära dig mer om postkoloniala perspektiv, antirasism och hur du är med och skapar förändring i samhället? Då är denna studiecirkel för dig.

Under fem kvällar får du lära dig mer om postkoloniala perspektiv, antirasism och hur du är med och skapar förändring. Välkommen med din anmälan!

Del ett
Postkolonial samtid
I den här delen av materialet går vi in på kolonialismen, idén om ras och vår postkoloniala samtid.

Del två
Normer och normkritik
I den här delen av materialet fokuserar vi på normkritiska perspektiv, vad skillnaden mellan tolerans och normkritik är och på vilket sätt en så kallad ”färgblindhet” är problematisk i relation till privilegier och rasistiska strukturer.

Del tre
Strukturell rasism
I den här delen av materialet går vi in på den strukturella rasismen, hur den tar sig uttryck och sätter fokus på vithet, makt, intersektionalitet och rasifiering.

Del fyra
Rasism och psykisk ohälsa
Rasism påverkar en människa på olika sätt, bland annat på ett psykiskt plan. Det kan ta sig uttryck på olika sätt och i den här delen av materialet fokuserar vi på det.

Del fem
Skapa förändring
Hur kan du stärka ditt antirasistiska arbete? I den sista delen av materialet går vi in på det fortsatta arbetet framåt.

Denna studiecirkel görs i samarbete med LSU, Sveriges Ungdomsorganisationer.

Kursmaterial/Litteratur
Studiecirkeln baserar sig på följande studiematerial och inga extra kostnader tillkommer. https://vitickevit.lsu.se/om-vit-icke-vit/

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via Microsoft Teams. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)

OBS. varannan vecka.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Isatou Bah är en kulturgeograf från södra Skåne med långt engagemang i civilsamhället. Hon är särskilt intresserad av hur vi kan bygga resilienta och inkluderande samhällen och har genom åren engagerat sig för hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. 

Bra att veta

För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vit-icke-vit: en antirasistisk studiecirkel (distans).

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vit-icke-vit: en antirasistisk studiecirkel (distans)!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser