Visar 1-20 av 232 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 232 träffar
1
2
3
4
...
12

Här hittar du allmän information om matlagningskurser samt vinkurser och vinprovningar. För mer information ber vi dig kontakta respektive kursarrangör eftersom varje kurs är unik.

Kurser i matlagning

På en matlagningskurs kan du tillsammans med kompisar och en erfaren kock lära dig mer om det aktuella temat samt hitta inspiration för framtida festmåltider. Matlagningskurser syftar främst till att under några trevliga timmar ge dig en smak av matlagningens möjlighet till variation och kreativitet. Under kursens gång får du lära dig restaurangvärldens knep och hemligheter. Givetvis avslutas matlagningskursen med att ni tillsammans dukar upp med maten som tillagats.

En matlagningskurs passar dig som vill bli bättre i köket och det är en väldigt populär aktivitet för företaget, svensexan, möhippan eller födelsedagen. För mer information om matlagningskurserna ber vi dig kontakta respektive arrangör.

» Matlagningskurs Stockholm
» Matlagningskurs Göteborg
» Matlagningskurser Malmö  

Italiensk matlagning

Många förknippar italiensk matlagning med pastarätter, vilket är en ganska smal association då det italienska köket är väldigt variationsrikt. Inom italiensk matlagning finns stora skillnader mellan nord- och syditalien. Visste du till exempel att det används mer smör och mjölkprodukter i norra Italien i jämförelse med södra Italien där olivolja är mer förekommande. Ingredienser och rätter i italiensk matlagning varierar från region till region. Gemensamt för italiensk matlaganing är att det alltid används färska råvaror av högsta kvalitet. Förutom att den italienska matlagningen har fått ett gott rykte världen över är Italien även känt för sina drycker. Förutom vin och kaffe, har du säkert också hört talas om Grappa, Sambucca och Campari.

Bartenderutbildning

Är du intresserad av bartenderyrket eller vill lära dig mer om göra drinkar för privat ändamål är bartenderutbildning något för dig. På en grundkurs får du lära dig allt man behöver behärska för att bli en skicklig bartender. Bartenderutbildningen syftar till att ge dig en god teoretisk bas samt en praktisk övning i att blanda drinkar, servera olika vinsorter och lära dig mer om öl av alla dess slag. Utöver detta lär du dig mer om yrket i baren, du får tips på hur du kan gå vidare för att söka jobb som bartender. I all form av restaurangutbildning är hygien och kundbemötande två viktiga bitar som inte bör missas. Väljer du att läsa vidare med en längre utbildning eller påbyggnadskurs har du möjlighet att få spetskompetens som gör det enklare för dig att lyckas i branschen. Bland spetskompetenserna finns flairing (showing med flaskor), avancerade drinkar, dekorationer osv.

Genom att gå en bartenderutbildning eller en bartenderkurs skapar du alltså goda förutsättningar för en karriär inom yrket. Bartenders har chans att resa mycket, se mycket folk och även tjäna bra.

» Bartenderutbildning

Vinkurs - Vinprovning

Vinprovningar och vinkurser är ett uppskattat och kul sätt att lära sig mer om vinets värld. På en vinkurs lär du dig mer om olika slags druvor och vinregioner. På så sätt lägger du en teoretisk grund för nästa steg som innefattar bedömning av olika vinsorter. Under en vinprovning eller vinkurs bedömer du vinet utifrån dess smak, doft, utseende och sammanfattning. Därefter poängsätter du vinets kvalitet utifrån en skala 1-100, där 100 är ett mycket prisvärt vin och 1 är ett icke prisvärt vin.

På en vinprovning får du ofta prova mellan 4-6 viner på samma gång. Dessa väljs ut av sommelieren och kan vara olika viner, från samma druva men olika distrikt, eller samma viner med varierande årgångar.
Vinprovningar och vinkurser kan med fördel kombineras med ostprovningar, måltider eller chockladprovningar.

» Vinprovning i Stockholm 

Kaffekurs / Baristakurs

Älskar du kaffe och kanske redan har en espressobryggare men vill bli bättre på att göra goda och fina kaffedrinkar? I Sverige har vi
kunnat se en förändring av kaffevanorna. Istället för en kopp svart kaffe föredrar numera svensken en espresso, kaffe latte eller en Cappuccino. Detta har också lett till ett stort antal olika typer av kaffemaskiner på marknaden och till dem passande kaffekurser.

På en baristakurs eller kaffekurs lär du dig de grundläggande kunskaper som krävs för att göra ett gott kaffe. I grundkurserna går du igenom olika kaffeblandningar, skumma mjölk, förvaring av kaffe, kvarninställningar samt dosering av kaffe för att uppnå en bra arom. Är du intresserad av bröd bakning, hittar du mer information under alla brödkurser.
 

Aktiviteter inom Mat & dryck

Vi på kurser.se ligger även bakom siten aktivitet.se som erbjuder aktiviteter och upplevelser inom många områden. På aktivitet.se kan du bland annat hitta matlagningsaktiviteter samt relaterade aktiviteter, såsom vinprovning och chokladprovning. Aktiviteter som passar bra vid till exempel teambuilding och kick off.

Matlagning tillsammans med kollegor är otroligt givande för sammanhållningen. Många företag väljer matlagningskurser som en form av teambuilding. Att få laga mat tillsammans under lättsamma förhållanden, men med ett tydligt mål, ger känslan av tillhörighet och teamwork. Målet är så klart att laga god mat som sedan avnjuts tillsammans och sammanfattar matlagningskursen. En matlagningskurs för företag har visat ge goda resultat för det framtida arbetet och kan vässa gruppens kreativitet och produktivitet. Ett exempel på en populär matlagning i grupp är att göra korv. Här finns flera korvkurser för er som vill testa på. 

Jämför kurser
Internationella Skolorna

Kombinera språkstudier med spännande aktiviteter utomlands. Internationella Skolorna erbjuder härliga språkresor för dig som vill uppleva en ny kultur, träffa nya människor och lära dig ett nytt språk. 

Läs mer

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »