Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs: Lär dig franska i Provence

ABF Stockholm
Kursinformation
Aix-en-Provence
10 tillfällen
2019-08-19
6 900 SEK

Info om Sommarkurs: Lär dig franska i Provence

Följ med till det ljuvliga Provence och fördjupa dig i det franska språket och dess fantastiska kultur! Under en veckas tid fördjupar vi oss i det franska språket, utforskar den provencalska kulturen och njuter av livet i den franska medeltida studentstaden Aix.

Studierna pågår under förmiddagarna måndag till fredag, dagligen läser vi två pass á 90 minuter vardera. Sammantaget läser vi 20 lektioner franska (varje lektion är 45 min). På eftermiddagarna anordnas olika aktiviteter och besök runt om staden. Lärarna på skolan är era guider och alla utflykter sker tillsammans med övriga deltagare anmälda via ABF Stockholm.

En av utflykterna går till konstnären Paul Cézannes gamla ateljé, vilken står öppen för nyfikna besökare året om. Tillsammans kommer ni även att utforska staden Aix, vars centrala delar härrör från Romartiden. Ett mer specifikt schema över veckans alla utflykter kommer att meddelas i god tid före kursen.

Skolan IS Aix-en-Provence är en internationell språkskola för vuxna som har välkomnat deltagare från hela världen sedan 1972. Delar av den administrativa personalen är skandinavisk medan alla lärare är från Frankrike. Skolan är vackert och lugnt beläget i en nyrenoverad byggnad ca 10 minuter ifrån centrum av den medeltida universitetsstaden Aix.

Litteratur:

All litteratur ingår i priset och delas ut av ledarna på plats.

Språknivå:

A1-C2 Studierna bedrivs från nivå A1 upp till C2. På plats kommer du att delas in i en grupp som passa din personliga nivå, och på eftermiddagarna sammanstråla med övriga ABF Stockholm deltagare för gemensamma aktiviteter.

Varje grupp består av max 10 deltagare.

Ledare:

Ledarna är utbildade i FLE (French as a foreïgn language)

Boende:

Om så önskas kan vi genom skolan hjälpa till att förmedla boende hos en värdfamilj. Du väljer själv mellan halvpension eller endast frukost.

Pris boende halvpension: 3200:-

Pris boende frukost: 2400:-

(Om du önskar boende, ange det under "kommentarer" vid anmälan så tar vi kontakt med dig om det)

Resa:

Resan ingår ej i priset utan det bokar du separat. Flygplatsen i Marseille ligger ca 30 min från skolan i Aix. Det går en direktbuss mellan flygplatsen och Aix vilken avgår var 30 minut.

Buss: 40 Cartreize.

Station: Gare routière Aix-en-Provence

Pris: 8.60 euro

Väljer du att flyga till Nice Cote d’Azur Airport är det därifrån en resa på ca 2 timmar till Aix. Bussen avgår 3 gånger dagligen och måste bokas i förväg.

Buss nummer: 20A L.E.R

Pris: 30.40

Avbokningsregler:

Fri avbokning fram till 5 veckor innan kursstart, därefter debiteras full kursavgift samt eventuellt boende.

Försäkring:

Du ansvarar själv för att införskaffa en reseförsäkring som täcker sjukdom, olycka, försvunnet bagage, värdesaker så väl som avbruten eller inställd kurs pga av hälsoskäl.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs: Lär dig franska i Provence.

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Sveavägen 41
Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs: Lär dig franska i Provence!