Visa kurser.se som: Mobil

Prova på argentinsk tango med genuspedagogik

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
2021-11-13
520 SEK

Info om Prova på argentinsk tango med genuspedagogik

Tango är en social pardans som inbjuder till att vara närvarande i nuet, till att lyssna på och kommunicera med kroppen. I den här introduktionskursen lär vi oss om tangons grundläggande teknik, musikalitet och samspel. Genom olika improvisationsövningar utvecklar vi samtidigt kroppsmedvetenhet, lyhördhet och kreativitet.

Genuspedagogik innebär att dansrollerna är öppna för alla oavsett könstillhörighet. Alla får lära sig att både föra och följa! Du behöver inte ta med någon partner - vi roterar och alla dansar med alla.  

Cirkelledare

Henny Stridsberg har undervisat i olika pardanser med queer- och feministisk pedagogik sedan 2010, på bland annat RFSL och Kvinnohöjdens feministiska kursgård. De senaste åren har hon arbetat som arrangör för queer tango i Paris, där hon även läst en masterutbildning i dansvetenskap och forskat om feministisk danspedagogik. www.hennybritadans.se

Förkunskaper

Inga förkunskaper eller för dig som har provat på tango för länge sen eller bara dansat den ena dansrollen och är nyfiken på den andra.

Bra att veta

Är du osäker på om du vågar boka? Vi förstår, därför har vi förändrat våra avbokningsregler och tillåter fri avbokning fram till 10 dagar innan kurstillfället.
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Prova på argentinsk tango med genuspedagogik!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Prova på argentinsk tango med genuspedagogik, fyll i följande uppgifter: