Visa kurser.se som: Mobil

Nyhet! Minoritetsgruppernas backlash och framtida mobilisering

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 tillfällen
450 SEK

Info om Nyhet! Minoritetsgruppernas backlash och framtida mobilisering

Nyhet! Minoritetsgruppernas backlash och framtida mobilisering

Hotet från högern och populismens framväxt, hur drabbar det feminism, anti-rasism och hbtqi-rörelsen?

I en tid av ökad polarisering och en jakt på att snabbt peka ut rätt och fel, onda och goda, ser vi hur rörelser för solidaritet och maktkritiska perspektiv får mindre utrymme. Det påverkar personer som redan är utsatta i ett allt mer ojämlikt samhälle. Så hur kan vi förstå det som sker nu ur intersektionella vinklar, kontexter och historiska perspektiv?

Vi frågar oss hur ett normaliserat förtryckande debattklimat och ideologier slår mot normbrytare. Hur ser debatten om ett tredje juridiskt kön samt vård för unga transpersoner ut? Vad innebär en repressiv retorik i form av införandet av tiggeriförbud och rop efter hårdare straff? Och hur hänger allt ihop? Hur kan vi förstå detta utan att ställa grupper mot varandra? I denna studiecirkel läser och diskuterar vi utdrag ur queera, rasifierade och feministiska författare samt aktuella artiklar och böcker i ämnet. Till exempel ”Vi, skuggorna” av Elin Torp om Sveriges laglösa arbetsliv och ”Fundamentalisterna” av Annika Hamrud om hur det nutida hbtq-hatet i Uganda har kopplingar jorden runt. Detta för att förstå utmaningarna och mobilisera kring en framtid för grupper utanför majoritetsbefolkningen. Vilka brännande frågor finns, vilka är de aktuella kamperna och vad visionerar vi framåt?

Kursmaterial/Litteratur

Inga extra kostnader för kursmaterial eller litteratur.

Ledare


Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Emelie Karinsdotter jobbar som projektledare och utbildningsutvecklare på RSFL och har intresse för frågor som kön, makt, klass, hbtq och har utbildat inom det på olika sätt i tio års tid.

Bra att vetaFör att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nyhet! Minoritetsgruppernas backlash och framtida mobilisering.

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhet! Minoritetsgruppernas backlash och framtida mobilisering!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser