Visa kurser.se som: Mobil

Nyhet! Dans- Kontaktimprovisation

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
2 tillfällen
2022-09-24
1 900 SEK

Info om Nyhet! Dans- Kontaktimprovisation

Kontaktimprovisation struktureras oftast i ett så kallat "jam" format där man kan ta sig in och ur dansen på ett fritt och informellt sätt efter sin egen lust och behov.

Under kursen kommer vi arbeta med olika teknikövningar som ger några konkreta fysiska verktyg att använda i dansen samt övningar att utveckla sin förmåga att improvisera i en grupp. Vi kommer att arbeta både i fysisk kontakt med andra samt utan fysisk kontakt med ett trefaldigt fokus på egen kroppsmedvetenhet, förmågan att lyssna in till andra samt förmågan att relatera till hela rummet.

 Dessa fokuserade övningar kombineras med mer öppna strukturer där ni får en chans att testa de verktyg vi har arbetat med och skapa era egna relationer till dansen.

 Kursen kommer också att innehålla tid för diskussion och reflektion kring era upplevelser.

 Kursen hålls på engelska eller svenska beroende på gruppens önskemål.

Kontaktimprovisation utvecklades inom ramen för experimentell modern och nutida dans- och performancepraktik på 1970-talet i USA, men har sedan dess expanderat bortom sina ursprungliga sammanhang och utövas nu i olika sammanhang och gemenskaper inom många delar av världen.

Nivå

Denna helgkurs riktar sig till dig som är nyfiken att testa Kontaktimprovisation. Det som krävs är en nyfikenhet om sin egen kroppsliga upplevelse samt en öppenhet till att möta och dansa med andra. Ingen specifika förkunskap krävs men viss erfarenhet av modern och nutida danspraktik eller rörelseimprovisation kan vara en fördel. Kursen är också lämplig för dig som har viss erfarenhet av Kontaktimprovisation men kan dra nytta av att fokusera på de grundläggande principerna

Undervisning lördag-söndag 24-25 september kl 10.00-16.00

Cirkelledare

Elise Nuding verkar som konstnär inom dans och koreografi. Hon kommer ursprungligen från Storbritannien men är baserad i Sverige sedan 2015 och har varit aktiv som dansare, koreograf, och pedagog såväl i Sverige som utomlands. Hennes erfarenhet som danspedagog sträcker sig över undervisning i högskola- och universitetsutbildningar och en rad andra sammanhang, t.ex. i daglig yrkesträning för dansare och folkbildningar. Kontaktimprovisation har varit en central aspekt av hennes danspraktik, både som teknik och konstnärligt uttryck sen hon först mötte det i USA 2010.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF StockholmRecensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhet! Dans- Kontaktimprovisation!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Nyhet! Dans- Kontaktimprovisation, fyll i följande uppgifter: