Visa kurser.se som: Mobil

Nyhet! Arbetarlitteraturens återkomst (distans)

ABF Stockholm
Kursinformation
Distans
5 dagar
2021-11-11
450 SEK

Info om Nyhet! Arbetarlitteraturens återkomst (distans)

Historiskt tillhör arbetarlitteraturen en av Sveriges litterära paradgrenar. Centrala litterära verk från förra seklets första hälft har varit en självklar del av svensk litterär kanon. Arbetarlitteraturens främsta verk tillhör de mest lästa och älskade. Men under lång tid har det bokstavligen skett en symbolisk utplåning av arbetarklassen och vanliga löntagares vardag samt villkor i massmedia, kulturen och på andra platser. Något som förtjänstfullt har skildrats i antologin Klass i Sverige.

Med vissa undantag: Arbetarlitteraturen har gjort återkomst i det offentliga rummet. Göran Greider har beskrivit kritikerkåren som halvblind men ser att det nu börjar att vända. I själva verket visar Rasmus Landström förtjänstfullt i boken "Arbetarlitteraturens återkomst" att arbetarlitteraturen alltid funnits där och att mängden böcker som kan betraktas som arbetarlitteratur stadigt ökar.  

I denna studiecirkel kommer vi att gå närmare in på vad arbetarlitteratur egentligen är och har varit. Vi kommer att undersöka hur arbetarlitteraturen har utvecklats de senaste decennierna och vad som utmärker denna.

Studiecirkeln kommer att utgå från Rasmus Landströms bok och vi kommer att göra nedslag i olika centrala verk och läsa utdrag ur dessa. Vi kommer att tolka olika verk och sätta in dessa i ett samhälleligt och bredare sammanhang.

Litteratur
Arbetarlitteraturens återkomst av Rasmus Landström (Verbal, 2020)

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via Teams på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Denna cirkel leds av Ardalan Ghareh Chaie.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhet! Arbetarlitteraturens återkomst (distans)!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Nyhet! Arbetarlitteraturens återkomst (distans), fyll i följande uppgifter: