Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Jane Austen och historien: en tidsresa (distans)

ABF Stockholm
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
500 SEK

Info om Jane Austen och historien: en tidsresa (distans)

Bokcirkel där du läser och diskuterar Jane Austens klassiska verk

I den här cirkeln läser vi två av Jane Austens romaner och använder dem som nyckelhål till historien; hur läste man romanerna i hennes egen tid? Följ med på en tidsresa i Austens värld. Vi använder vår historiska fantasi i samtal om romanerna och om några videoklipp från filmatiseringar. Allt kan hända i det personliga mötet med en klassiker: en nostalgisk visit i en balsal eller en spegling av våra egna personliga dilemman. 

Ledare

Anna Uddén är forskare och lärare i engelska litteraturhistoria, med Jane Austen som specialitet. Hon har skrivit om 1700- och 1800-talens kultur och läskultur, besökt historiska platser i England, ordnat maskeradbaler och litterära salonger. Det är Austens värld till vardag och fest.  
Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via Microsoft Teams. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)”
Bra att veta

För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jane Austen och historien: en tidsresa (distans).

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jane Austen och historien: en tidsresa (distans)!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser