Visa kurser.se som: Mobil

Från röstmemo till release - DIY i musikbranschen

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
4 tillfällen
2020-02-19 18:00
500 SEK

Info om Från röstmemo till release - DIY i musikbranschen

Från röstmemo till release - DIY i musikbranschen


Skriver du egen musik men är osäker på hur du ska ta den och dig vidare? Om du drömmer om att starta eget skivbolag eller bara vill släppa din egen musik på Spotify är det här kursen för dig! Vi går igenom alla steg din låt behöver ta för att gå från röstmemo på telefonen till färdig release ute på digitala plattformar och i handeln. 

Hur spelar man in? Vad behövs i en hemmastudio? Hur hyr man en professionell studio och vad är fördelarna med det? Stipendier och ekonomiskt stöd: vilka finns och hur söker man dem? Måste man ha en producent och vad kan hen göra? Vi pratar om mixning, mastring, skillnaden på skivbolag och musikförlag och vad STIM, SAMI och IFPI gör. Hur får jag ut min musik på Spotify och vad är egentligen en ISRC-kod? Måste jag ha både en digital och en fysisk distributör? Hur startar man en enskild firma? Fördelar och nackdelar med att släppa själv, på indie-bolag eller major-bolag? När jag fått ut min låt, hur får jag folk att lyssna? Hur mycket PR kan man göra själv och vad gör en PR-firma? Hur skriver man en pressrelease och får recensioner och streams? 

Inga förkunskaper krävs. 

Ledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Kursledare är Anna Berglund som driver egna produktionsbolaget Anna Arco Art Production. Hon har släppt flera album både på eget och på andra skivbolag. Hon har en master från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är förutom artist och producent även skribent och håller i kurser och workshops om både låtskrivande, sångteknik och jämställdhet inom musikbranschen. 

Kostnader

500

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Från röstmemo till release - DIY i musikbranschen.

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Sveavägen 41
Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Från röstmemo till release - DIY i musikbranschen!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner